Muži a jejich druhá míza: Jak ji poznat a na co byste se měla připravit? | Foto: iStock

Foto: iStock

Muži a jejich druhá míza: Jak ji poznat a na co byste se měla připravit?

Druhá míza umí dělat nejen děti, ale také přetransformovat „tatínka“ v maratonského běžce či motorkáře. Jak poznat, že partner prochází tímto obdobím?

Dokážu to sobě i jim

Druhá míza u mužů se dle odborníků dostavuje okolo padesátého roku života. Je obdobím bilancování dosavadního žití. Tato životní inventura pak občas vyústí v nová rozhodnutí, začátky i převratné změny. Nejen my ženy, ale i muži se nesnadno vyrovnáváme s přibývajícími roky, fyzickými změnami a prvními náznaky ubývání sil. Je pak zcela pochopitelné, že nejeden muž chce světu či sobě dokázat, že má ještě dostatek energie. Způsobů, jak to učinit, je mnoho.

Jak a kdy mohou mobilní telefony poškodit váš vztah? Podívejte se na video:

Pokračování 2 / 6

Druhá míza, druhá rodina?  

Druhá míza a druhá žena, popřípadě druhá rodina je již známé klišé. Bohužel však klišé, které velmi bolí. Zraňuje ženu, rodinu i děti číslo jedna a v některých případech po čase muže samotného. Mohl mít po padesátce klid, jezdit na kole, na běžkách, cestovat a kochat se krásou dospělých dcer. Místo toho se v noci nevyspí, o víkendech jezdí s kočárkem a na třídních schůzkách a při vyzvedávání potomka z kroužků si ho pletou s dědečkem. Na dědečka však musí zapomenout. Doma se po něm totiž vyžaduje, aby měl „mízu“ i energii třicátníka.

Pokračování 3 / 6

Chlap v „přechodu“ a první motorka

Pokud ho druhá míza nepostihne „dole“ a nepořídí si novou partnerku a potomka, může ho tlačit „mezi ušima“. Obstará si kupříkladu motorku nebo třeba kabriolet. Vy pak možná trnete, co se z toho nakonec vyklube. Vyklubat se však nemusí vůbec nic. Mnohdy jde opravdu jen o motorku, a ne o lovení obdivovatelek silných strojů. Pokud to vaše finanční situace jen trochu dovolí, přejte mu to, bude šťastný jako blecha. Ostatně i vy máte nějaký sen… Tak hurá do toho.

Pokračování 4 / 6

Vždycky jsem chtěl být bagrista

Vlakvedoucí, bagrista, řidič tramvaje, majitel kempu nebo výčepák bývají pro mnoho mužů vyrábějících jen čísla a papíry zaměstnáním snů s příchutí svobody, mládí a nezávislosti. Mnoho let totiž museli fungovat jako továrny na peníze, měli zodpovědnost za rodinu a nemysleli na to, co je baví, ale na to, co je potřeba, a zapomněli na své sny.

Nyní jsou děti velké, rodina i zázemí vybudované, žádná mateřská již nehrozí a síly i čas ještě jsou. Proč se nepokusit být šťastnější? Pokud to tedy není na úkor druhých.

Pokračování 5 / 6

Co si dát maraton?

Někdo honí holky, jiný rekordy. Možná sportoval v mládí, jenže pak vám narostlo bříško a oba jste měli úplně jiné starosti. I kvůli tomu pověsil sport na hřebík a břicho začalo růst jemu. Druhá míza ho zastihla ve chvíli, kdy si nevidí na palce u nohou a chůze po schodech do třetího patra se podobá výstupu na Sněžku. Konečně si řekl dost a vy jásáte. Jenže se to nějak zvrhlo…

Každodenní běh ho doslova omámil. Také si stále kupuje nové a nové sportovní oblečení, doplňky stravy, sporttestery a různá sportovní „udělátka“. K tomu chodí do posilovny, při zprávách jezdí na rotopedu a k vaší hrůze se přihlásil na svůj první půlmaraton. Nebylo by pro vás i pro vztah lepší, kdybyste namísto průpovídek o infarktu začala běhat s ním, aby se vám nakonec někde „nezaběhl“? Prospějete tím sobě i vztahu.

Pokračování 6 / 6

Hurá za zlatokopy na Aljašku!

Mnoho z nás má sen, kam bychom se jednou v životě chtěli podívat. Často je ona destinace ovlivněna knihami či filmy, které jsme četli a sledovali v dětství. Pokud se váš „mízák“ rozhodne hledat stopy zlaté horečky na Aljašce, našetřil si na to, protože před deseti lety přestal kouřit, tak mu upečte buchty na cestu. Lepší, když jede za zlatokopy, než když ho uloví zlatokopka.

Doporučujeme

Články odjinud