Muž má řasy dlouhé přes tři centimetry. Ženy mu závidí, on je nešťastný

Muž má řasy dlouhé přes tři centimetry. Ženy mu závidí, on je nešťastný

Osmapadesátiletý Valerij Smaglij by mohl být zapsán do Guinnessovy knihy světových rekordů jako muž s nejdelšími řasami na očích. Stále mu rostou a už dosahují více než tří centimetrů délky. Tak dlouhé řasy nemají ani ženy s těmi nalepenými. Valerij je však ze své výjimečnosti nešťastný a řasy si pravidelně zastřihoval.

Teď už na ně několik týdnů nesáhl. Trpí jen proto, aby nabyly maximální délky a byly změřeny pro zápis do knihy rekordů.

„Začal jsem jíst něco, po čem mi začaly růst extrémně řasy. Přemýšlím o tom, že si to nechám patentovat a budu ten recept prodávat,“ uvedl Smaglij v rozhovoru pro deník Ukrajinská Pravda.

Tajnou potravinu, po níž mu řasy rostou, prý zatím neprozradil nikomu na celém světě.

„Ať je to muž nebo žena, většina lidí mi nevěnuje moc pozornosti, když s nimi mluvím, protože všichni zírají na mé extrémně dlouhé řasy. Ženy mě zastavují na ulici a ptají se mě, jak to, že mám tak dlouhé řasy, poznají totiž, že jsou pravé a nikoli umělé. Ale abych byl upřímný, tak dlouhé řasy jsou velmi těžké a má víčka jsou teď nesmírně těžká. Navíc mi znemožňují pořádné vidění,“ dodal Smaglij.

Nejdelší řasy na světě měl Stuart Muller z Floridy v roce 2007. Jeho brvy na víčkách měřily ohromných 6,99 centimetru. Smaglij tvrdí, že je schopen si vypěstovat řasy ještě delší. Ale asi to nevydrží.

„Myslím, že bych ten rekord mohl porazit, ale abych byl upřímný, jaký to má smysl? Raději bych pořádně viděl, chci si je nechat ostříhat v salónu,“ dodal Smaglij s tím, že světový rekord možná není hoden jeho útrap.

Doporučujeme

Články odjinud