Může být krásná pleť vytvořena? ANO!

Může být krásná pleť vytvořena? ANO!

Příběh Clinique začal báječnou konverzací. Psal se rok 1967, ve vzduchu visela revoluce a výborná šéfredaktorka časopisu Vogue Carol Phillips dělala interview se špičkovým dermatologem z Manhattanu, Dr. Normanem Orentreichem. Při vysvětlování své filozofie péče o pleť vyslovil Dr. Norman Orentreich jednoduchou myšlenku, která měla zvrátit vývoj kosmetického průmyslu: „Krásná pleť může být vytvořena“.


V té době se všichni obecně domnívali, že krásná pleť je hlavně výsledkem působení šťastných genů. Ovšem uveřejněný článek znamenal v oblasti péče o pleť začátek nové éry. Nemusíte se jednoduše spokojit s pletí, s níž jste se narodili! Nápadu se chytila vizionářská rodinná firma Lauder v přesvědčení, že filozofie Dr. Orentreicha nalezne odezvu u žen po celém světě, a přemluvila jej spolu s Carol Phillips, aby předmět svého rozhovoru zrealizovali v nové řadě výrobků.

Se zavedením nyní celosvětově proslulého Systému péče o pleť 3 Kroky – každodenní čištění, exfoliace a hydratace – se zrodila společnost Clinique. Byla to vůbec první kolekce dermatology vyvinutých, testovaných na alergii, stoprocentně neparfémovaných kosmetických výrobků, které se dostaly na americký trh. Ženy se radovaly a Clinique rychle získávala loajalitu a důvěru armády svých příznivců.
 

Systém 3 Kroky byl tak univerzální a tak skvěle postavený, že v samotném jádru dynamického přístupu Clinique k dosažení krásné pleti zůstávají v původním složení dodnes. S Clinique můžete počítat jako s péčí pro všechny na celý život. Dodá pleti každého věku právě to, co potřebuje k tomu, aby vypadala krásně a takovou i zůstala. Dnes je Clinique dostupný ve více než 140 zemích světa a patří mezi vůdčí světové značky prestižní kosmetiky. Na náš trh vstoupila v roce 1996 a i u nás se stala oblíbenou značkou v péči o pleť, ale i v makeupu.

Dnes již každý ví, ke které značce patří atributy „testováno na alergii“, 100% neparfémováno“ a „vytvořeno dermatology“.

Kamila Netolická

Doporučujeme

Články odjinud