Muži milují své plyšáky

Muži milují své plyšáky

Nová britská studie ukázala, že když muži usínají sami, vezmou zavděk alespoň plyšovým medvědem častěji, než ve stejné situaci ženy.

K tomu, že si k sobě rádi přivinou plyšáka, se přiznává 20 procent mužů a jen 15 procent žen. Ze dvou tisíc tázaných tvrdí plných 63 procent, že se před spaním potřebují k někomu přitulit. Pokud by to nebyl jejich stálý partner, uvítali by muži pod peřinou Angelinu Jolieovou a ženy zase Johnnyho Deppa.

Studii zorganizoval Travelodge, řetěz hotelů, který chce život svých zákazníků zlepšit pomocí 80 centimetrů dlouhého polštáře se dvěma "rukama". Těmito polštáři již úspěšně vybavili své hotely v Newcastlu, Durhamu, Machesteru, Leedsu a Birminghamu.

Studie zkoumala i to, jakou roli při usínání hrají vůně. V porovnání s plyšáky se však ukázaly čichové vjemy jako mnohem méně důležité. Zatímco si v době partnerovy nepřítomnosti si postříká polštář jeho vodou po holení každá dvanáctá žena, muži takové voňavé náhradě partnerky holdují jen výjimečně. Pouze tři ze sta. (Plus)

Doporučujeme

Články odjinud