Muži přiznali: Tyto věci nás odrazují, nechceme vidět, jak je ženy dělají

18 komentářů

Blanka
17. dubna • 16:35

Tak v tomto muže chápu, je to hnusné když mladá krásná žena mluví jak dlaždič a své tělesné potřeby si nedělá v soukromí,stejně tak u staré ženy. Stejně tak mi to vadí u mužů. Normální je mluvit slušně, opak je nenormální. A tělesné potřeby(větry,krkání,mlaskání a podob.)? No to bych nesnesla,fuj je to příliš osobní. Určité hranice v chování musí přeci být!

Rambíša
14. listopadu • 18:54

Když to někomu vadí,tak ať se nedívá(jak se ona vyholuje),neposlouchá (ty žvásty v mobilu,sprosťárny někde),pochody v těle se kolikrát nedají zastavit (flatus),ostentativně vybuchovat ,zapáchat a ještě k tomu něco nemístného dodávat,tak to snad bývala doména "chlapů".Ó tempora,ó móres...Jakoby dnes chtěly ženy vykazovat jen známky síly - vydělávat peníze a to hodně,řídit auto a jezdit jako šílenec,vyjadřovat se co nejvíc hrubě a také se nezdržovat fyziologickými projevy,které dříve se odehrávaly tak leda v naprostém soukromí,a nebo byly známkou bezmocného stáří či neléčitelných chorob.Je to úpadek,bez debat, muži z článku budou hledat ženskou andělskou bytost hodně těžko!

Tolis
17. dubna • 10:20

@Rambíša: Nehledáme andělskou bytost. Hledáme normální ženskou. S rovnými pravidly. Ne já jsem žena, já jsem víc. Když to tak půjde dál, tak za chvíli budeme bojovat za emancipaci my.

Elynor
11. listopadu • 15:57

Ono to asi vychází z prostředí, nebo, jak se teď říká - sociální bubliny. V sociální bublině, kde se většinou pohybuju, prostě nejsou lidi, co by běžně v každodenní mluvě mluvili sprostě. Samozřejmě jsou situace, kdy člověk vysloví kletbu nebo tak něco, ale to jsou výjimky, kdy se děje něco tak nepřípadného, že je nutno "upustit páru." To se dá pochopit a tolerovat. Ale nebyla bych s člověkem, který mluví sprostě pořád, stejně jako pána z článku by mě to odpuzovalo. Zanadávat si v krizi, OK, ale prokládat normální komunikaci vulgaritami, to nebrat.

Elynor
11. listopadu • 13:08

Za mě nejhorší pecka je, když do vlaku někde přistoupí tzv. "tvrdé jádro" nějakých sportovních fanoušků, celkem lhostejno, kterého klubu. To je potom vulgární slovník ten nejmenší problém, který s sebou přinesou. A v takové skupině bývají i ženy, byť nepřevažují, ale zviditelňují se úplně stejně jako chlapi, někdy i víc. :hm

j66
11. listopadu • 11:57

Je pokrytecké odsuzovat ženy, že ve spolu mluví sprostě, ale u mužů to chápat. Proč taková dvojakost? Žijeme přece ve stejné společnosti, chodíme do stejných škol a podniků, koukáme se na stejné filmy. Tak je přece pochopitelné, že muži i ženy mluví stejným jazykem.

Elynor
11. listopadu • 12:33

@j66: Článek je o ženách, tedy jsem se vyjádřila k ženám. Ale u mužů mi to vadí také, a pokud se mnou někdo hovoří sprostě, lhostejno kdo, požádám ho slušně, aby to nedělal a když nepřestane, odcházím, protože to nemám zapotřebí poslouchat. Jestli někdo neumí mluvit bez vsuvek tohoto druhu, je to opět jeho problém, ne můj, a jestli se někomu posunul význam, tak zase to nejsem já, kdo to musí akceptovat a bavit se s ním v této rovině. Taky s nikým nehovořím vulgárně, a tak očekávám totéž od protějšku v komunikaci.

j66
11. listopadu • 12:53

@Elynor: Tak jistě, že to není třeba akceptovat, nicméně ty jsi tady odsuzovala ženy, které mezi sebou mluví sprostě. Já to pochopila tak, že nějaká uzavřená skupina se sešla a začaly se bavit sami mezi sebou, pro tebe sprostými slovy. Předpokládám, že ty jsi nebyla součástí té skupiny, ale slyšela jsi je. Jasně měly mluvit tiše, aby neobtěžovaly ostatní, ale jak spolu mluvily to je vcelku asi jedno ne. Jaký je rozdíl, když podobně mezi sebou mluví muži?


Elynor
11. listopadu • 13:03

@j66: Žádný rozdíl v tom není. Je úplně jedno, jestli spolu mluví sprostě muži nebo ženy. V obou případech, když nuceně slyším někde takovou konverzaci, si pomyslím o dotyčné skupině nelichotivé věci, a pokud je to možné, vzdaluji se z doslechu. Což třeba v dopravním prostředku je dost těžké, zejména když mám třeba ve vlaku zaplacenou místenku, jedu nějakou delší trasu, a musím takový hovor ve společném kupé poslouchat třeba dvě hodiny, protože těm lidem nepřijde, že tím obtěžují. A to je to, o čem píšu. Když spolu budou ženy/muži mluvit sprostě někde v soukromí, prosím, ať si to užijou.

Elynor
10. listopadu • 19:18

Já bych to vrátila k tématu - bod č.2 - sprosťárny. Nevím, kde se to vzalo, ale jak dneska kolikrát obecně lidi mluví, to je fakt síla. Ne, není to cool a in a free a kdo ví, co všechno. Je to ubohé, a svědčí to o nedostatku nejen vychování, ale i inteligence. Mnohdy mladinké slečny v MHD, sotva tak do 7. - 8. třídy, a ony na jedno normální slovo řeknou deset velice vulgárních, že dospělý chlap by to na veřejnosti z úst nevypustil. A asi to pokládají za nějaké hrdinství či co... dobře, to jsou ještě ani ne slepičky, ale kuřátka. Doma to asi neřeknou, to by jim, předpokládám, rodiče netrpěli. Ale ony to často dělají i dospělé ženy, když se někde sejdou, baví se mezi sebou a není v dohledu žádný muž, dámy si myslí, že je nikdo neslyší a to lítají názvy. Vůbec se pánovi nedivím, že prchal do dáli. Prchala bych též. Expresivní slovník má být kořením života a jazyka v mimořádných situacích, velice výjimečně, ne že se tak mluví denně. :hmm:

helza
11. listopadu • 10:23

@Elynor: Tak to máš pravdu, je opravdu děsivé, jak mluví mladé pěkné slečny. Naštěstí už nebydlíme v Olomouci a tady se pohybuje málo lidí, takže když někoho potkáme, tak slušně pozdraví a dá si pozor na to, co mu vypadne z úst.Můj muž pracoval v cihelně, později v lomu a pak na pískovně, s chlapama mluvili kdoví jak, ale u žen podobný slovním nesnáší. A to, co k nám občas dolétlo ze skupinky děvčátek v Olomouci, za to by se i chlapi v dolech styděli.

j66
11. listopadu • 11:46

@helza: Význam slov se prostě posunul. Za první republiky bylo "vole" v běžném hovoru sprostý slovo, za mně to byla normální "výplnová vsuvka" a určitě to nebylo bráno jako sprostý slovo. Teď je výplńová vskuvka "p**a, m***t a podobné např. převzaté z angličtiny. Pro mladou generaci to prostě není sprosté slovo a nejen v dělnických profesích. Když mluví podobně moje dcera s kamarádkami, tak jsem se taky kdysi divila, ale ted už mi to nepřijde. Oni to nebourou sprostě, to jen my starší generace to tak vnímáme.

helza
11. listopadu • 14:43

@j66: Tak to máš s tím posunutím významů možná pravdu, moje nejstarší vnučka má 13, tak to neznám. Ale rozdíl mezi muži a ženami vidím v něčem jiném. Možná se mýlím, ale mám dojem, že ženy mezi sebou prostě vulgárně ormálně nemluví, nějak si nepamatuji, že by ano.
Muži při těžké fyzické práci ano. A nemyslím si, že rovnoprávnost spočívá v možnosti mluvit sprostě. No a vidíš - dnes je to všechno jiné.Ale pravdu máš v tom, že můj muž, který mezi chlapy v práci slyší ledacos, tak v ústech žen se mu to nelíbí. A přesto že kouří, nemá rád kuřačky a i když toleruje flámy, nemá rád opilé ženy. Jsem zkrátka jiná generace a cítím to stejně. Žena v očích mé generace má být čistá, voňavá a milá.

helza
10. listopadu • 16:17

Já ti to věřím. Taky jsme v paneláku bydleli ale průchozí koupelnu jsme neměli. Takovou měl můj otec, takže ji znám. Když se nám ale rodina rozrostla, vyměnili jsme jej za byt ve 100 let starém domě, sice 2. kategorie, ale tam byla koupelna velká, u ložnice, s vanou i tím bidetem. Akorát WC bylo v předsíni. Sice taky velké, ale víc než umyvadlo se do něj nevešlo a bylo to docela daleko.To, že dnes bidety v nových koupelnách nejsou, mě udivuje i děsí. Vůbec si bez něj nedovedu život představit - asi jsem na hlavu. I vnučky, když jsou u nás a jdou na velkou, ženu na bidet, i když jim dám vlhčený ubrousek na utření. Fakt nechápu, proč se do nových bytů nedává. Přitom jejich ceny jsou závratné.No, ale dnes lze koupit WC s bidetovým sedátkem, viděla jsem i WC s výsuvnou bidetovou sprškou. Syn bydlí ve starém domě, dcera a druhý syn bydlí v panelácách. Ale jádra si rekonstruovali a mají je zděná. A neměli ty průchozí koupelny. A oba ukousli kousek kuchyně. Takže to mají celkem slušné.

Elynor
10. listopadu • 15:09

Dodatek - mně osobně je nejbližší model odkoukaný z amerických filmů - každý v domě má svoji ložnici a u ní i svoji koupelnu, v horším případě je aspoň koupelna jedna v přízemí a druhá v patře. Takhle to má můj syn, v domě dvě koupelny a dvoje WC mimo koupelnu, jednou v přízemí, podruhé v patře. Aby člověk nemusel letět po schodech do přízemí, když si potřebuje odskočit, a nemusel se obávat, že se bude s někým přetahovat, kdo dřív :/

Elynor
10. listopadu • 14:56

:-D Chceš fotku koupelny v bytě, kde jsem teďka v nájmu? Jasně, když si budu stavět nový dům, tak si můžu vymejšlet, pokud tedy na to mám finance. Eventuálně jsem limitovaná právě tím, co je aktuálně nařízeno. Ale jsou lidi, že žijou v panelákových bytech, nebo v činžácích, a tam se stavělo jinak. 20 let jsem bydlela v paneláku, kde byla koupelna průchozí, na vaně otočné umyvadlo, a ulička ani ne metr, kudy se přes tu koupelnu procházelo z předsíně do kuchyně. WC bylo oddělené, ale nebylo tam umyvadlo, sotva se tam vešel člověk, ne moc tlustý, aby se dokázal svléct a posadit na mísu, aniž by se umlátil o stěny. Panelák z r. 1972. Všechny byty tam měly stejné umakartové bytové jádro. Obdobné umakartové jádro jsme měli v dalším paneláku v jiném městě, a těžce jsem záviděla kamarádce, která bydlela v tom dvougeneračním bytě, a tam měli ty umakartové koupelny dvě. Jedna malinká s WC uvnitř, a tam si fakt mohl člověk mýt ruce i při sezení na míse, ovšem v umyvadélku pro trpaslíky. A druhá větší, s vanou, a další WC vedle v komůrce zvlášť. Bez umyvadla. Bidet jsem dosud viděla jen v seriálu Hercule Poirot, a pak ve dvou pražských nočních klubech. ]:-D Teď v činžáku z předminulého století je koupelna zděná, ale protože se při výstavbě bytů tenkrát s nějakými koupelnami vůbec nepočítalo, tak je to předělaná půlka bývalé kuchyně. WC je od vany vzdáleno asi 20 cm a od umyvadla ani ne metr. Což samozřejmě bylo závislé na tom, kde se dají vést trubky a odpady. Když jsem bydlela na Žižkově, chodila jsem na společné WC ven z bytu. Dloouhou chodbou, pak ven na dvůr, cestou odemknout a zamknout troje dveře, a pak doufat, že tam zrovna bude volno, a ne další nájemník. ]:-D Jeden by myslel, že když se dneska staví nové byty, tak bude naprostá samozřejmost, že WC je samostatné a má ten bidet a umyvadlo, zatímco koupelna je koupelna. Ale vono ne, vono se to staví pořád stejně pitomě, podle mě jedině proto, aby se ušetřilo. Jinej důvod k tomu nevidím. Zas bych si radši odpustila jiné vybavení bytu, než šetřit zrovna na hygienickém zázemí... ale asi to není většinový názor. :achjo:

Elynor
10. listopadu • 7:45

Se všemi pány plně souhlasím, a taky bych ty věci nechtěla vidět. I bych k tomu přidala pár dalších. Obecně pak musím konstatovat, že ten, co vymyslel WC v koupelně, byl fakt "génius". To by se mělo zakázat nebo nedovolit. Již staří Římané měli WC oddělené od lázně, a jistě dobře věděli, proč. Ideální věc je, když má byt nejméně dvě koupelny a aspoň jedno samostatné WC. Takové byty se kupodivu tu a tam stavěly "za komunistů", pravda, byly myšlené jako dvougenerační, ale to už je fuk. Dnešní vysoce úsporné koupelny, kde je WC hned vedle sprchového koutu a na dosah ruky od umyvadla, to je děs. Pak nemůže mít člověk logicky žádné soukromí, když v bytě žije víc lidí. Navíc teda plno lidí nechápe, že když v koupelně už někdo je, tak se tam k němu necpe další, ale civilizovaně počká, až bude volno.

helza
10. listopadu • 13:43

@Elynor: Ad: » ten, co vymyslel WC v koupelně, byl fakt "génius"«
Myslím, že spojení koupelny a WC je praktické a nanejvýš hygienické. My, ač jsme pouze dva, máme velkou koupelnu, s bidetem, sprchou a WC. Když jdeš na WC, můžeš se ihned přesunout na bidet, můžeš se i osprchovat, můžeš k umyvadlu. Nijak si neumím představit, že budu z WC přecházet do koupelny umýt si ruce poté, co osahám kliky od dveří, nebo že si dokonce na WC natáhnu kalhotky a přejdu do koupelny umýt si na bidetu pozadí. Případně, že kvůli potřebě budu (nahá?) odbíhat z koupelny na WC. V tom taky nevidím žádné soukromí. Samozřejmě, když jseš v koupelně, tak ti tam nikdo nepoleze, neb máme i druhé WC, byť pouze s umyvadlem. A je na to dokonce nějaký zákon, že pokud máš WC v koupelně, musíš mít ještě jedno - jinak ti stavbu nezkolaudují. V malíčkých bytech to asi není realizovatelné není, ale pokud znáš nějaké takové pidi koupelno-WC jak popisuješ, nechápu, jak ho zkolaudovali.

Doporučujeme

Články odjinud