Muži už nemají zájem o sex

Muži už nemají zájem o sex

Odborníci na vztahy tvrdí, že rostoucí počet mužů středního věku ztrácí zájem o sex. Během posledních deseti let vzrostl počet mužů, kteří o sex prostě nemají zájem, dokonce o celých čtyřicet procent!

Jak uvádí organizace Relate, poskytující terapii a sexuální poradenství, ještě před deseti lety k nim nechodili takřka žádní muži, kteří by měli problém se ztrátou zájmu o sex.

Většina mužů, kteří je teď s tímto problémem kontaktují, je ženatých a ve věku mezi třiceti a padesáti lety.

"Dříve k nám muži chodili kvůli problémům s impotencí, ale to teď vyřešila Viagra. S čím se setkáváme teď je velký počet mužů, kteří říkají, podobně jako ženy v padesátých letech, 'Můžu mít sex, jsem toho schopen, ale nechci. Nic mi to nepřináší.' A to je velmi závažné. Je to psychosexuální dysfunkce a nejen o psychický problém ve vztahu. Tito muži neztratili zájem jen o své partnerky, ale o sex vůbec," řekl reportérům Daily Telegraph manažer organizace Raleate Peter Bell.

Dodal, že k problému zřejmě přispívá i měnící se sexuální role mužů a žen a rostoucí výskyt deprese u mužů.

Profesor Michael King z University College Medical School v Londýně prováděl výzkum duševního zdraví v šesti zemích. Zjistil i to, že výskyt klinické deprese a panického syndromu je nejvyšší u mužů ve Velké Británii. "U mužů se deprese nejčastěji projevuje ve věku mezi třiceti a padesáti. Jedno z možných vysvětlení je, že muži jsou méně než ženy schopni mluvit o svých problémech a vyjádřit své emoce," dodal King.

Doporučujeme

Články odjinud