Muži vycítí, kdy se mají ženám dvořit

Muži vycítí, kdy se mají ženám dvořit

Nové výzkumy dokazují, že muži, aniž si to uvědomují, se svým stálým partnerkám dvoří daleko častěji, když jsou jejich protějšky na vrcholu plodných dnů. Květiny a šperky v té době nakupují ve zvýšené míře nikoli proto, že se to „hodí“, ale proto, že se podvědomě obávají nevěry!

Muži vycítí, kdy se mají ženám dvořit

NOVÉ MEXICO – Nové výzkumy dokazují, že muži, aniž si to uvědomují, se svým stálým partnerkám dvoří daleko častěji, když jsou jejich protějšky na vrcholu plodných dnů. Květiny a šperky v té době nakupují ve zvýšené míře nikoli proto, že se to „hodí“, ale proto, že se podvědomě obávají nevěry! Dělají správně, neboň vědci dokázali, že ženy jsou v inkriminovaném období daleko více sexuálně vnímavější k jiným mužům – samozřejmě rovněž „podvědomě“! Riziko „bokovky“ je tak několikanásobně vyšší.

Důvodem jsou samozřejmě hormony. „Partner vystupující v genetické rovině jako vhodný samec si svoji vyvolenou bedlivě střeží před rivaly stejného živočišného druhu, o které plodná žena jeví zvýšený zájem,“ říká profesor John Gangestad z Univerzity v Novém Mexicu, považovaný za jednoho z nejlepších, ale mimochodem i mediálně nejznámějších amerických sexuologů .
Podle profesora Gangestada jde o přirozený jev vyskytující se u řady živočichů. Zatímco samičky se snaží kopulovat s co největším množstvím samců, aby promíchaly různé genetické informace, budoucí otcové usilují o to, aby ochránili svou vyvolenou a budoucí potomstvo neslo pouze jejich dědičnou informaci. Ženy mají podvědomě snahu získat co nejvíce mužů, zatímco muži mají snahu ženám v takovém chování zabránit.
Gangestad vyšetřil se svým týmem jednapadesát žen, které vyplňovaly dotazníky v období svých plodných a neplodných dnů. Ptal se především na jejich sexuální fantazie. Výsledky z obou sledovaných období menstruačního cyklu potom porovnal.
„Ženy prostě k nevěře více inklinují v plodném období menstruačního cyklu. Samozřejmě čistě intuitivně,“ shrnuje své výsledky profesor Gangestad.

zdroj: Plus

Doporučujeme

Články odjinud