Mýty v péči o problematickou pleť

Mýty v péči o problematickou pleť

Nejrozšířenější problém týkající se pleti je určitě akné a pupínky, které trápí téměř 103 milióny lidí po celém světě. A je to také problém velmi citlivý. Pojďme se společně podívat na největší mýty kolem akné.

1. Aknózní pleť je nečistá Tento mýtus nejspíš vyvolaly černé tečky – komedony. Jejich černou barvu však nezpůsobuje špína, ale kožní maz, který při styku se vzduchem tmavne. Aknózní pleť je tedy stejně čistá jako kterákoli jiná, pouze má své problémy. Častějším mytím pleti se problémy neodstraní, spíše naopak.

2. Hnisavé pupínky je třeba hned vymačkat. Na to pozor! Hnisavé čepičky pupínků vymačkávejte jen tehdy, pokud zajistíte odtok ven z kůže (například napíchnutí pupínku jehličkou) a máte‐li možnost jej vyčistit a ranku vydezinfikovat. Ideální je používat při tom sterilní jehličku z lékárny.

3. Při akné nejsou vhodné pleťové masky Naopak, takové ošetření pleti prospívá. Důležité je zvolit vhodnou pleťovou masku a dodržovat návod na použití. Masku po aplikaci jemně smývejte vlažnou vodou, zaschlá místa nedrbejte, počkejte, až se sama uvolní. Pak pleť ošetřete lehkým krémem.

ČTĚTE TAKÉ:
Sámer se naváží do Agáty: Nejdřív má být svatba a pak děti!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud