Na avokádu si o Vánocích vaše děti příliš nepochutnají

8 komentářů

Monika
30. října • 15:55

Avokádo jíme v rodině rádi všichni - tedy i náš tříletý syn. Není třeba psát, jak ho upravujeme, to je zde již mnohokrát popsáno:). Já jsem avokádo dávala svému synovi již po prvním roce života rozmačkané, protože ho považuji za velmi zdravé. Jedl ho rád již jako miminko.

Lidka
28. listopadu • 14:22

Mé dítě zbožňuje avokádo najemno rozstrouhané, česnek, sůl a trošku majolky, toto vše namazané na chlebíčkovou veku - může se po tom ujist

Nosal
17. listopadu • 6:31

Vyborna vec jsou platky avokada (dobre uzraleho) se sojovou omackou. Mnam

Míša
23. prosince • 0:06

Tak to vypadá, že mám doma přírodní úkaz - pětileté dítě, které by se po avokádu utlouklo :-)) Nejradši ho má rozmačkané vidličkou a promíchané s lučinou.

Carmen
20. prosince • 14:59

A nejlepsi je do omacky z rozmackaneho avokada s kysanou smetanou, cesnekem a soli namacet mexicke kukuricne cipsy, mnam!!

Neit
20. prosince • 14:56

Ja ma silene rada posolene avokado na chlebu s maslem :)

Žínka domácí
20. prosince • 13:53

Já mám recept z Francie s místním oblíbeným dresingem, tzv. vinaigrettou: Avokádo rozřízněte na půlky, vyjměte pecku, do dolíčku dejte 2-3 lžičky zálivky. Vydlabávejte a přikusujte pečivo. Vinaigretta: dobře promíchejte 1 díl octa, 2 díly oleje, sůl, pepř, hořčice a dle chuti drcený česnek. A jinak rozmačkané osolené avokádo s pečivem je fakt mňamka... Jen by to mohlo stát míň, viďte?

Bape
20. prosince • 7:19

Avokádo, které je dobře uzrálé (tj.již změklé)nakrájíme na plátky, ty posolíme a případně trochu popepříme. Chutná to výborně. Pokud se avokádo jí nedozralé a bez ochucení tak se nelze divit, že to nechutná. Způsobu přípravy je pochopitelně více, např. lze jíst i osmažené atd.

Doporučujeme

Články odjinud