Na bolesti hlavy při sexu stačí aspirin

Na bolesti hlavy při sexu stačí aspirin

Pokud vás milostné hrátky nepřivádějí do výšin slasti, ale naopak končí migrénou, není něco v pořádku. Němečtí lékaři zjistili, že bolesti hlavy způsobené sexem nejsou ani zdaleka tak řídkým jevem, jak se zdálo.

Naopak, s "migrénou" při sexu bojuje značná část populace, a přitom pomoc není těžká. Účinný je dokonce obyčejný aspirin. Stačí jej vzít před pohlavním stykem a pak si jen užívat.

Při milování a zvláště před vyvrcholením se do těla vylévají ve větší míře hormony. Tato zvýšená hormonální činnost vede k narušení regulace mozkových cév, na což tělo ihned zareaguje bolestí. Tímto způsobem vzniká naprostá většina "migrén" provázejících pohlavní akt. Účinné jsou přitom beta-blokátory, které pacienti přijímají preventivně před každým pohlavním stykem.

Tato léčiva, mezi něž patří mimo jiné také aspirin, spolehlivě omezují bolesti hlavy i jiné obtíže. Informovali o tom lékaři z neurologické kliniky Fakultní nemocnice v Münsteru, kteří zkoumali více než osm set tisíc pacientů s příznaky migrény. Léčba beta-blokátory byla účinná u většiny postižených osob. (Plus)

Doporučujeme

Články odjinud