Na co do kina

Na co do kina

První srpnový týden přináší do kin dva výrazné snímky, komedie z různého prostředí i s rozdílným humorem. O Brunovi bylo již mnoho řečeno, kolem této postavy se od začátku točí spousta skandálů, čeho všeho je tento reportér schopen nyní můžete vidět na vlastní oči. Stejně jako první českou komedii z golfového prostředí o Honzovi, který se i přes potíže dostane na vrchol.

Bruno

V roce 2006 uvedl dvojnásobný držitel ocenění BAFTA herec Sacha Baron Cohen na velká plátna kazašského novináře Borata Sagdijeva ve filmu Borat: Nakoukání do amerycké kultůry na obědnávku slavnoj kazašskoj národu. Baron Cohen, režisér Larry Charles a jejich tým s výsměchem poukázali na šokující předsudky západní kultury a natočili komedii poskládanou z reálných situací, která dostala diváky i kritiky. Film přinesl Cohenovi Zlatý glóbus pro nejlepšího herce a nominaci na Oscara ze nejlepší převzatý scénář. Tím, že divákům umožnili, aby se smáli a svíjeli nad komickými a absurdními situacemi, dokázali z filmu udělat hit, který vzal kina útokem, vydělal více než 260 miliónů dolarů a nastavil novou laťku, kam až může jít provokace. To byl jen začátek.

Teď filmová hvězda, scénárista a producent Borata a show Da Ali G vytvořil nejdráždivější, nejbláznivější a nejnebezpečnější komedii, která kdy byla uvedena v mainstreamových kinech. V Brunovi Baron Cohen divákům představuje další postavu z jeho jedinečné kolekce: homosexuálního módního komentátora, který je hostem nejlepších nočních show v každé německy mluvící země... kromě Německa.

Upoutávka:

Co je Brunův cíl? Stát se největší rakouskou celebritou od dob Hitlera. Jeho strategie? Cestovat křížem krážem po světě v naději, že ho potká sláva a najde pravou lásku. K Baronu Cohenovi a Charlesovi se kvůli Brunovi znovu přidali jejich dlouholetí spolupracovníci: producenti Jay Roach, Dan Mazer a Monica Levinson, výkonný producent a spoluautor scénářů Anthony Hines.

Vedle Barona Cohena se v bláznivé komedii objeví mimo jíné Elton John, Paula Abdul, Sting, Snop Dogg, Harrison Ford a další. Česká kina Bruna promítají od 6. srpna 2009 v originálním znění s titulky.

Hodnocení podle http://www.csfd.cz/film/231487-bruno/>CSFD: 72%

Veni, Vidi, Vici

Po tragické smrti svého otce, vášnivého golfisty, vyrůstá Honza pouze s maminkou a malým bráškou Lukášem. Rodina se se smrtí otce těžce vyrovnává a hrozí jí existenční problémy. Zrovna ve chvíli, kdy se Honza dozvídá o svém přijetí na vysokou školu, přichází majetková exekuce. Ten se k celé situaci staví čelem a místo plánovaných prázdnin s přítelkyní Terezkou nastupuje na brigádu do luxusního hotelu v Karlových Varech, kde pracuje jeho prastrýc Maxmilián.

Upoutávka:

Honza usilovně dře ve dne v noci. Aby mu Maxmilián trochu zpříjemnil život, rozhodne se Honzu alespoň na chvíli vrátit ke golfu, který jako malý s otcem hrával. Honza se projeví jako opravdový talent a jeho trenér se rozhodne se, že ho připraví k turnaji. Po týdnu nastoupí Honza ke svému prvnímu opravdovému turnaji, který k údivu všech vyhraje. Následují bujaré oslavy a ráno se Honza probouzí s kocovinou v posteli krásné Alice.

Ta nabídne překvapenému Honzovi reklamní kontrakt, který by mu pomohl vyřešit starosti s penězi, a Honza souhlasí. V golfu i v práci se mu daří, ale brzy začne práce vyplňovat všechen jeho volný čas. Den před juniorským mistrovstvím golfu přichází nečekaná událost. Honza se při tréninku zraní! A to je pouze začátek….

O filmu:

Českou romantickou komedii Veni, Vidi, Vici natočil režisér Pavel Gobl a obsadil celou řadu známých herců. Filip Tomsa, Jitka Kocurová, Sandra Nováková, Bohumil Klepl, Václav Postránecký, Marek Vašut, Eva Ujfaluši, Karel Gott vás pobaví v kinech od 6. srpna 2009.

Hodnocení podle http://www.csfd.cz/film/243767-veni-vidi-vici/>CSFD: 18%

Doporučujeme

Články odjinud