Na co do kina

Na co do kina

Stříbrná plátna nezahálí ani tento týden. Do kina zamířil idol mladé generace Hannah Montana, která místo života hvězdy zamíří zpět ke svým kořenům. Nejen populární Hannah cestuje, vedle ní také partička kamarádů, kteří se vypraví na pánskou jízdu do Las Vegas. A nakonec tu je historické drama z čínské historie.

Hannah Montana

Fenomenálně úspěšný seriál stanice Disney Channel zamířil konečně i na plátna kin. Miley Stewart se zoufale pokouší zvládat svůj náročný dvojí život. Přes den je obyčejnou středoškolačkou, která stále více zanedbává své přátele a školu, protože jí život víc a víc ovládá její druhá tajná identita, popová hvězda Hannah Montana. A jak se zdá, Miley je stále více nakloněna představě nechat Hannah svůj život ovládnout zcela. Její otec ji proto odveze domů do Crowley Corners v Tennessee, aby si uvědomila, co je v životě opravdu důležité. Rozjede se tak dobrodružství plné zábavy, smíchu a romantiky, které si ani Hannah Montana nedokázala představit.

Na začátku filmu je život Miley Stewart v troskách. Miley, o jejíž alter ego Hannah Montanu se začala starat průbojná publicistka Vita, nechává Hannah, aby hrála v jejím životě hlavní roli. Když dá Miley Hannah přednost před závazky vůči ostatním členům rodiny – během rozloučení s Jacksonem, který odjíždí na vysokou, při dlouho plánovaných oslavách Lillyiných šestnáctých narozenin, nebo při oslavách narozenin její babičky – začíná být jasné, že Miley začíná zapomínat, proč vlastně její alter ego vůbec vzniklo.

Když se nakonec Hannah Montana popere s Tyrou Banks o luxusní pár bot a celý incident je zaznamenán všudypřítomnými novináři, začne Mileyin otec nenápadně jednat. Jelikož se mu nepodaří přivést Miley k rozumu domluvou, namluví jí, že coby Hannah poletí vystupovat do New Yorku, ale místo toho ji odveze zpátky domů do Crowley Corners v Tennessee.

Mileyin dvojí život se po návratu do Crowley Corners ještě více zkomplikuje. Zjistí, že se rodné město Hannah Montany podařilo vystopovat jednomu z novinářů a pokládá místním spousty otázek. Stejně tak se setká se svým kamarádem z dětství, Travisem Brodym, a záhy zažije svou první lásku. Když se Miley na Travise pokusí zapůsobit tím, že mu řekne, že se zná s Hannah Montanou, zjistí zanedlouho, že se jméno jejího alter ega ocitlo na seznamu vystupujících na dobročinném koncertě, který má za cíl zachránit místní nedotčenou přírodu před zastavěním. Protože se tak znovu ocitá v situaci, kdy jí věci přerůstají přes hlavu, je nucena zavolat svou nejlepší kamarádku Lilly a požádat ji o pomoc. Když se Lilly konečně objeví v Crowley Corners a předstírá, že je Hannah Montana, začnou se věci definitivně vymykat zpod kontroly.

Premiéra: 11: června 2009 Hodnocení podle csfd: 16%

Pařba v Las Vegas

Od režiséra filmu “Road Trip” Todda Phillipse přichází do kin komedie o loučení se svobodou, které se nepředstavitelným způsobem zvrhne. Dva dny před svatbou odjíždí Doug se svými nejlepšími kamarády Philem a Stu a se svým budoucím švagrem Alanem do Las Vegas na party, o které si slíbí, že na ni nikdy nezapomenou. Jenže když se ráno probudí s třeštící hlavou a kocovinou, zjistí, že si vůbec nic nepamatují. Jejich luxusní hotelový pokoj je naprosto zdemolovaný a ženich není nikde k nalezení.

Bez sebemenšího ponětí co se vlastně stalo a navíc v časové tísni, se musí trojice pokusit zjistit, krok po kroku, co všechno se během oné noci odehrálo, díky čemuž se jim snad podaří najít Douga a včas ho dopravit do Los Angeles, aby stihl svou vlastní svatbu. Čím víc toho ale odhalují, tím víc si uvědomují, do jakých potíží se vlastně dostali.

V hlavních rolích komedie Pařba v Las Vegas uvidíte Bradleyho Coopera, Eda Helmse, Zacha Zach Galifianakise, Justina Bartha a Heather Graham.

Premiéra: 18. června 2009 hodnocení podle csfd: 87%

Krvavé pobřeží

Příběh začíná v roce 208 n. l. během vlády dynastie Han. Ačkoliv Číně vládne jeden císař - Han Xiandi, země je rozdělena do mnoha proti sobě bojujících států. Na západě vládne pevnou rukou ambiciózní premiér Cao Cao, který používá císaře jen jako pouhou loutku. Cílem Cao Caa je zničit všechna království a prohlásit sebe za jediného vládce sjednocené Číny. Jeho hlavní protivník - císařův strýc Liu Bei - se snaží získat na svoji stranu království Wu, ležící na jihu zemi, kterému vládne Sun Quan. Liu Bei k němu vyšle svého vojenského poradce Zhuge Lianga, který se zde seznámí s místním vicekrálem Zhou Yu, s nimž se spřátelí a domluví spojenectví.

Když Cao Cao zjistí, že se tato dvě království stala spojenci, vydá se proti nim v čele mohutné armády osmi set tisíc mužů a dvou tisíc lodí. Věří, že zabije dvě mouchy jednou ranou. Jeho armáda se utáboří u řeky Yangtze, na jejímž druhém břehu, v místě zvaném Krvavém pobřeží jsou rozmístěna vojska spojenců.

Mezi Caovými vojáky propukne mor. Cao Cao pošle do spojeneckého ležení několik mrtvých, aby se infekce rozšířila i do nepřátelského tábora. I když spojenci zareagují rychle, jsou jejich ztráty velké. Aby získali potřebné zásoby a zbraně, vymyslí generál Zhu-Ge Liang geniální plán. Hlavní střetnutí statisíců vojáků se blíží …

Režisér John Woo (Operace: Zlomený šíp, Mission Impossible II, Kód Navajo) chtěl zůstat co nejvíce věrný skutečné historii, proto čerpal především z historické knihy Chronicles of the Three Kingdoms. Filmovým architektem byl oscarový Tim Yip. K dispozici měl tým, který tvořilo více než 1000 řemeslníků všech profesí. Nejtěžším úkolem bylo vytvořit jednotný design filmu. Z období dynastie Han totiž zůstalo zachováno jen velmi málo artefaktů.

Premiéra: 18. června 2009 hodnocení podle csfd: 78%

Doporučujeme

Články odjinud