Lindsay Lohan

Lindsay Lohan

Lindsay Lohan
Lindsay Lohan
Robert Downey Jr.
Robert Downey Jr.
21
Fotogalerie

Na prahu zákona: Které celebrity se ocitly ve vězení?

Spravedlnost dřív nebo později dožene každého, a i když si slavné osobnosti občas myslí, že jsou nepostižitelné, často dojde i na ně. Které hvězdy Hollywoodu se někdy dostaly do křížku se zákonem a skončily za mřížemi?

Lindsay Lohan

Lindsay Lohan se snad víc proslavila svými zatčeními než hereckými pokusy či kariérou modelky. Lindsay měla úspěch coby dětská herečka, kdy dostávala role malých nevinných holčiček, s přibývajícím věkem se jí ale přestávalo dařit. Svého času nejlepší kamarádka miliardářky Paris Hilton řešila frustraci alkoholem a drogami, takže problémy na sebe nenechaly dlouho čekat.

Poprvé se ocitla ve vězení v roce 2007 za řízení pod vlivem alkoholu a od té doby tam skončila ještě hodněkrát, nikdy se tam ale moc dlouho neohřála, maximálně pár dní. Ostatním vězenkyním totiž předváděla svoje hysterické chování a dělala scény, a tak byla na čas umístěna na samotku. Nakonec byla vždy předčasně propuštěna a odsouzena k veřejně prospěšným pracím nebo odvykacím kúrám.

Prohlédněte si hříšníky z řad celebrit ve fotogalerii:

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Pokračování 2 / 7

Robert Downey Jr.

Ačkoliv v posledních letech coby představitel slavného detektiva Sherlocka Holmese hledá spravedlnost a vyšetřuje zločiny, sám kdysi stál na druhé straně barikády. Herec, kterému začaly ženy padat k nohám v 90. letech, kdy se objevil v seriálu Ally McBealová, nebyl v minulosti žádný svatoušek. Prošel si drogovým obdobím, během kterého ho policie několikrát chytila, když řídil pod vlivem.

Downey podstoupil několik odvykaček, vždy ale po pár dnech utekl. Zašlo to až tak daleko, že se v roce 1999 dostal na 14 měsíců do vězení. Za slušné chování byl sice po půlce trestu propuštěn, náprava mu ale nevydržela dlouho, brzy sklouzl k drogám znova a vrátil se do vězení, kde dostal ještě měsíc navíc za to, že nedodržel podmínku.

Pokračování 3 / 7

Nicolas Cage

Slavný akční herec měl zkrátka smůlu. Ke správě svých financí si zvolil špatného finančního poradce a než se nadál, dlužil na daních třináct milionů dolarů. Rozprodal tehdy téměř všechen svůj majetek včetně luxusních sídel a tryskáčů, což mu zachránilo záda. Nakonec vyvázl jen s pokáráním a splátkovým kalendářem.

Aby toho ale neměl málo, byl zadržen v New Orleans při hádce s manželkou a skončil v cele. Policii na herce zavolal taxikář, který vezl rozhádaný pár domů a tvrdil, že Cage svoji manželku fyzicky napadl. O dvacet let mladší Alice Kim ale později odmítla podat žalobu s tím, že žádnému násilí vystavena nebyla.

Pokračování 4 / 7

Tim Allen

Také jste si oblíbila správňáka Kutila Tima ze stejnojmenného seriálu, který se vždy snaží jít příkladem své rodině a vede své tři syny k tomu, aby z nich vyrostli slušní lidé? Tak pozor, jeho představitel Tim Allen má za sebou temnou minulost, ve které hrají velkou roli drogy.

V roce 1978 ho totiž zadržela policie na letišti v Michiganu a celníci u něj našli téměř tři čtvrtě kilogramu kokainu. Aby se z průšvihu aspoň trochu vysekal, napráskal Tim Allen další dealery drog, a tak mu hrozící doživotní trest snížili na tři až sedm let. Nakonec si ve vězení pobyl pouhých osmadvacet měsíců.

Pokračování 5 / 7

Danny Trejo

Také si říkáte, proč Danny Trejo vždy a všude hraje pouze lumpy a kriminálníky? Důvod je jednoduchý – nejenže tak vypadá, ale navíc si vězením prošel, a tak jsou jeho role autentické. Danny si ve vězení odkroutil dlouhých jedenáct let, a to za prodej drog a loupežná přepadení.

Po propuštění z vězení podstoupil odvykací kúru a poté docházel na anonymní sezení pro lidi závislé na heroinu, což mu změnilo osud. Právě tam totiž potkal člověka od filmu, který mu nabídl jeho první menší roli ve filmu Splašený vlak.

Pokračování 6 / 7

Mike Tyson

Legendární boxer a šampion těžké váhy byl kvítko už od svého dětství. V pouhých třinácti letech měl už na triku osmatřicet zadržení. Patřil k dětským gangům a potuloval se po špinavých ulicích Brooklynu. Netrvalo dlouho a ocitl se v dětském nápravném zařízení.

V roce 1995 si šel odsedět tři roky, protože znásilnil Miss Black USA Desiree Washington. Ani to nebyl dostatečný trest, protože krátce po propuštění se za mřížemi ocitl znovu. Tentokrát napadl dva účastníky autonehody a dostal za to rok odnětí svobody. Propuštěn byl po třech a půl měsících.

Pokračování 7 / 7

Sophia Loren

Ano, i krásná a sofistikovaná dáma, jako je Sophia Loren, může skončit za mřížemi. V 80. letech totiž čelila obvinění z neplacení daní. Roku 2013 byla herečka očištěna, i tak ale strávila sedmnáct dní za mřížemi.

O pobytu ve vězení vždy mluvila jako o nejtraumatičtějším zážitku ve svém životě. Vedla si tam tak špatně, že její sestra trávila každou noc pod oknem její cely, aby jí dělala společnost.

Doporučujeme

Články odjinud