Na reality show doplatil životem

Na reality show doplatil životem

Byl to asi bohulibý záměr. V belgické reality show nazvané Jsi tím, co jíš, šlo totiž jejím tvůrcům to, ukázat veřejnosti, že se lze s trochou úsilí zbavit nadbytečných kilogramů. Jejich záměr přilákal před kamery také muže vážícího 135 kilo, který chtěl začít žít znovu, zdravěji a lépe.

Nyní se však televizní diváci z listu Het Laatste Nieuws dozvěděli, že po první etapě úspěšného hubnutí zemřel na krvácení do mozku. Jednačtyřicetiletému ženatému policistovi a otci Dirku Balthazarovi se sice podařilo shodit 25 kilo, ale z úspěchu, jehož dosáhl pevnou vůlí, se příliš dlouho netěšil.

Jeho skon zarmoutil i producenty projektu. Nejen kvůli tragickému konci oblíbeného účastníka show, ale také kvůli negativnímu dopadu této události na veřejnost. Získat zpět důvěru se pokusila dietoložka Sonja Kimpenová, která pro soukromou stanici VTM uvedla, že v Dirkově případě muselo dojít k nepředvídané souhře nepříznivých okolností. „Smrt Balthazara, který se vehementně snažil o podstatnou změnu,“ řekla, „způsobila nešťastná náhoda.“ S radikální dietou prý nemá nic společného. (Plus)

Doporučujeme

Články odjinud