Na tom, co je sex a co není, se shodují nejmladší a nejstarší ročníky

Na tom, co je sex a co není, se shodují nejmladší a nejstarší ročníky

Co znamená mít sex? Pro někoho je to i vášnivé líbání, někdo považuje za sex jen styk penisu do vagíny, pro jiného je to sex jen tehdy, když dojde zároveň k vyvrcholení. Sexuologové z Kinseyho Institutu v Indianě se rozhodli, že tuto problematiku prozkoumají.

A podle závěrů je jasné, že se na tuto problematiku dívají jinak různé věkové skupiny. Zajímavé je, že největší shodu mají přitom skupiny 18 až 29 let a 65 let a více. Tyto skupiny jsou také velmi liberální v pohledu na to, co sex je a co není.

Penilně-vaginální styk neboli soulož penisu do vagíny je obecně sexem pro 95 procent dotázaných, pokud pomineme pohlaví a věk. Ale pro muže starší 65 let je to sex jen v 77 procentech případů.

Anální styk je sexem pro 81 procent dotázaných, ale u mužů mezi 18 a 29 roky je to sex jen v 77 procentech případů, pro muže starší 65 let dokonce jen v 50 procentech a pro ženy starší 65 let pak v 67 procentech případů.

Vůbec nejméně kriticky se dívají lidé na orální sex, ať už pasivní či aktivní. Pokud ho vykonají nebo si ho nechají provést od protějšku, pak považuje tento akt za sex jen 72 procent dospělých.

„Muži v nejmladší a nejstarší věkové skupině říkali orálnímu uspokojení sex méně než muži ze dvou věkových skupin mezi nimi,“ napsali sexuologové z Kinseyho Institutu.

Výzkum byl proveden ve vzorku dospělých Američanů.

Doporučujeme

Články odjinud