Nabraných kil je třeba se hned po Vánocích zbavit

Nabraných kil je třeba se hned po Vánocích zbavit

Američtí odborníci na obezitu varují všechny, kteří si během vánočních svátků dopřejí přece jen o trochu více jídla než v jiné části roku, aby začátkem nového roku neváhali a okamžitě se nabraných kil zbavili. Stačí k tomu údajně málo, totiž snížit přísun sacharidů a navštívit tělocvičnu nebo se alespoň začít hýbat doma.

"Do února jste zase zpět na své váze. V opačném případě se vás kila budou držet do příštího roku, kdy se k nim přidají další a nadváha se tak stane vaší noční můrou," upozorňují experti na výživu.

"Pokud člověk přibere nějaké to kilo navíc, jedinou cestou k jejich odstranění je předsevzetí do nového roku, že se začne více hýbat," uvedla zástupkyně šéfredaktora magazínu Prevention Amy O´Connorová.

"Pětina všech lidí se každý rok rozhodne udělat něco se svojí váhou. O tom, kolika procentům z nich se skutečně podaří nadbytečná kila odbourat, již statistiky nemluví. Přibírání na váze je každopádně sezónním problémem spojeným právě s Vánocemi a Novým rokem, kdy se kalorický příjem zvedne až o čtvrtinu," dodala. "Pod vánočním stromečkem nenacházíme jen dárky, ale také vyšší přísun kalorií, v průměru o dvě stě více, než by bylo pro zdravého člověka záhodné. Nejde přitom o samotné vánoční a novoroční hodování, ale o fakt, že se lidé nepřiměřeně přejídají i v týdnu mezi svátky. Další kalorie se přidají z alkoholu," vysvětlila Amy O´Connorová.

Varující podle ní je, že tloustnou i Santa Clausové, což se dá dokázat na stále se zvyšující velikosti jejich obleků, které jsou k mání v obchodech. Zatímco v roce 1996 šla do prodeje maximální velikost XXL, dnes tvoří třetinu odbytu číslo XXXXL a vyšší. (Plus)

Doporučujeme

Články odjinud