Naďa Konvalinková se bojí ústřic, které bude muset sníst

Naďa Konvalinková se bojí ústřic, které bude muset sníst

Naďa Konvalinková (59), v mládí nejkrásnější naivka české kinematografie, si potrpí na dobré jídlo. Jako patronka Festivalu irské hudby, jídla a pití (oslav irského svátku svatého Patrika), který se bude konat od 14. do 20. března v Praze, poprvé ochutná ústřice. A má z nich podobný pocit jako Louis de Funés v slavné scéně z komedie Křidýlko nebo stehýnko.

"Na Staroměstském náměstí se uskuteční Český šampionát v otevírání ústřic. Nikdy jsem je neochutnala, tentokrát se o to budu muset pokusit," svěřuje se Naďa Konvalinková s obavami. "Když budou ústřice čerstvé, snad je přežiji," dodá hned vzápětí.

To sklenka irské whisky jí potíže dělat nebude. I když je proti alkoholu zaujatá, protože se před časem se svým manželem Oldřichem Kaiserem právě kvůli jeho pití rozvedla, sklenky něčeho lahodného se nezříká: "Já jsem spíš vinař, a když už si dám někdy whisku, pak si ji vychutnám. Vnímám ji totiž jako lék."

V připravovaném televizním seriálu Cukrárna hraje postarší bezdětnou dámu, která rozhodně nepije, ale zato peče cukroví. "Teď právě budu natáčet scény přímo z cukrárny a budu péct rakvičky. Pár jich určitě slupnu. Rozhodně raději než ty ústřice," pousměje se Naďa.

Doporučujeme

Články odjinud