Naďa Konvalinková se už kvůli Kaiserovi netrápí

Naďa Konvalinková se už kvůli Kaiserovi netrápí

Když si zahrála před lety Květušku ve filmu Adéla ještě nevečeřela, stala se Naďa Konvalinková (56) naší nejkrásnější naivkou. Dnes šestapadesátiletá herečka představuje zdatné matrony a také má úspěch. V těchto dnech na scéně Divadla Kalich v komedii Petera Quiltera Je úchvatná si vedle Jaroslavy Kretschmerové a Ladislava Potměšila jednu takovou zahrála.

"Jsem šťastná, že premiéra měla velký úspěch, že se tak povedla," raduje se herečka. "Je to chytře napsaná hra o radosti, fantazii, bláznovství a hravosti. Ty doby, kdy jsem hrála naivky, jsou dávno pryč. Teď například budu točit film Perníková chaloupka, ve které si samozřejmě zahraji už pořádnou ježibabu. Diety nedržím a ta kila navíc se snažím umět nosit," svěřuje se Naďa Konvalinková. Ostatně k řadě rolí se přímo hodí.

S Květou Fialovou k moři Pětadvacet let byla provdána za herce Oldřicha Kaisera, se kterým měla těžký život. Ten míval velké milostné avantýry a především alkoholické průšvihy. Také se svou dcerou měla občas starosti. Nezapřela povahu tatínka a před maturitou ji vyhodili z konzervatoře.

"Ale teď už je všechno v pořádku, nenechám se ničím trápit," říká Naďa Konvalinková. "Z dcery Karolinky, které je dvacet čtyři let, mám nyní vysloveně radost. Hraje divadlo, dokonce se mnou jedno představení v Branickém divadle. Jezdíme spolu i na zájezdy a také točí filmy. Uklidnila se a je skvělá. Já jsem vůbec teď po dlouhé době v pohodě. V létě jsem načerpala na chalupě a v lese energii a ke konci roku chci jet se svou přítelkyní Květuškou Fialovou někam do tepla, k moři. Tak si jen přeji, aby Květuška byla zdravá, aby se nám ten výlet vydařil."

Doporučujeme

Články odjinud