Nadměrné pití způsobuje vodní intoxikaci a může i zabít

7 komentářů

monaberuska1
31. května • 20:54

prosím nevíte kdo by mě mohl poradit??? není to můj případ ale mého tchána.
měl nedávno problémy s pitím piva vypil zhruba 6 piv denně ktomu nějký panák a nějaký sklenko vína.. měl nadváhu.. řekl si stop
a začal s dietou takzvaně uhlovodanovou začal hubnout má zhruba 110 kg a měří 170 cm problém je v tom že vypije denně šťavy a nebo samotné vody 8 litrů až 10 litrů přijde nám to opravdu moc, a myslím si že je to dost velký problém co myslíte??? navíc má problém s plotýnkou- takže natolik litrů vody se moc hýbat nesmí a ani nehýbe je mu 46 let a toho pohybu až tak nemá na to kolik vypije.. zaráží nás to že jde maximálně 4 x za den se vyčůrat.. na tolik tekutin nám to přijde málo.. nevíte nebo neměl jste stím nikdo zkušenost???třeba odezní to.třeba,???

FAKTA
24. července • 0:47

Samej dement tady!! lidi já mám 60kg a piju 5 litrů vody denně a někdy i víc a cítím se dobře!!

krtkova
12. ledna • 23:40

Pokud člověk málo pije, může se to odrazit nejen na jeho hmotnosti, ale také na zdravotním stavu. Pít je velice důležité. Ale je nutné pít pravidelně. S názorem, že "lidé by měli pít, když jim tělo řekne" naprosto nesouhlasim, protože se setkávám s lidmi, kteří vypijí třeba čtvrt litru tekutin/za den a to ještě ochucených a perlivých tekutin a dají si k tomu 2 turky. To opravdu není dostatečné množství. Oni prostě pít nepotřebují, protože nejsou zvyklí pít a měli by se to naučit. Takové lidi ovšem poznáme na první pohled. Mají totiž zvýšený výskyt vrásek kolem očí. Tekutiny jsou prostě důležitě a kdo dostatečně nepije vodu, je nutné se to naučit. Všeobecně řečeno, čechům (zejména češkám) rozhodně intoxikace nehrozí!!!!!!

Wallsoeeym
13. prosince • 20:41

Když jsem byl mladý, tak jsem byl taktéž štíhlý a fit.

Tina
28. listopadu • 0:30

Máte pravdu že máme pít jen tehdy když si tělo o to řekne,ale já nosím u sebe pořád nějakou tu tekutinu a piji pořád celý den a je mi dobře.Vypiji zhruba 4litry. A tu frontu ani nemusím čekat.Piji stejně jako jím ajsem štíhlá a fit.

očko
25. srpna • 23:53

Já bych " pohrozila " všem maminkám, které nechávají lahev s pitím neustále v pusinkách svých dětí a některé dokonce i v noci ( dítko vlastně usíná s lahví pití v puse )
Vypít 2-3 litry tekutin denně platí pro dospělého, nikoli pro batole.Možná si ani neuvědomujete, že celý močový systém vašeho dítěte neustále maká naplno.
A pití na uspání...to je asi to nejhorší, co můžete udělat....
nebojíte se, že aspiruje tekutinu a udusí se?
Zlozvykům některých maminek opravdu nerozumím...že by pohodlíčko aby měly klidek?....

Cinderela
18. srpna • 21:44

Tak mně intoxikace vodou asi nehrozí, protože jsem nikdy nemyslela na to, že mám vypít 2-3 litry denně, a opravdu piji jen tehdy, když mám žízeň.Navíc mi moje digi váha , která sleduje v mém těle tuk, vodu , svalstvo, kalorie, stále ukazuje, že mám vodu v pořádku.

Doporučujeme

Články odjinud