Najdu vysněného partnera?

Najdu vysněného partnera?

Nyní přesně víte, co chcete, a je zcela samozřejmé, že si přejete najít partnera. Kde ho tedy můžete najít? Na jakých místech se s ním můžete potkat? Jsou to tajná místa? Potřebujeme ke vstupu na tato místa znát tajné kódy? Musíme se vystavit trapným otázkám? Ne! Nic z toho není nutné! Celá věc je mnohem jednodušší, než se mnoho nezadaných domnívá. Výběr „míst k setkání“ je obrovský.

Seznámit se s někým je možné všude. Na pracovišti, stejně jako v posilovně, v papírnictví nebo videopůjčovně. Ve večerce na rohu nebo v supermarketu, v tramvaji, na večírku nebo na diskotéce.

Pokud nejste sportovně založení, neměli byste vhodného partnera hledat ani na fotbalovém hřišti, ani v posilovně. Pokud vám umění a literatura nic moc neříkají, na vernisážích, výstavách, v muzeích nebo na autorských čteních se seznámíte právě s těmi nesprávnými lidmi. Pokud se ale například velmi zajímáte o malířství, potom je pravděpodobnost, že se s někým stejně smýšlejícím seznámíte na vernisáži, podstatně větší, než když budete vhodného partnera hledat na fotbalovém hřišti. Myslete na přísloví: „Vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá.“ Ve fázi seznamování dáváme obzvlášť pozor na to, co nás spojuje, na to, zda máme stejné zájmy nebo stejný oblíbený sport, stejná oblíbená jídla atd.

Místo činu: supermarket Monice je 35 let a je tři roky nezadaná. Dvakrát týdně chodí nakupovat potraviny do blízkého supermarketu. Jelikož je zaměstnaná, dostane se do supermarketu nejdříve v půl šesté večer. V této době zde nakupují téměř výhradně zaměstnané ženy a zaměstnaní muži.

Asi před třemi měsíci šla Monika supermarketem poprvé s otevřenýma očima a všímala si o něco více lidí, kteří spěchali mezi regály. Kolik je tu žen, kolik nakupuje mužů, co kdo a kolik nakupuje. Potom se pokusila z druhu a množství nakoupených produktů vytušit, zda příslušná osoba nakupuje pouze pro sebe, nebo pro dvě a více osob.

Po dvou týdnech přesnějšího sledování si byla relativně jistá, že může z obsahu nákupního košíku správně odhadnout životní poměry dotyčné osoby. Změnila nakupovací dny a v následujících týdnech se rozhlížela po zajímavých mužích, kteří byli zjevně nezadaní. Jednoho večera potkala muže svých snů. Tlačil nákupní vozík, pohyboval se bez cíle mezi regály, čas od času dal něco do vozíku a působil relativně bezradně. „Teď, nebo nikdy,“ pomyslela si Monika. Předešla ho a zůstala stát před vysokým regálem, zastavila ho a s přátelským úsměvem ho požádala o pomoc, protože nemůže dosáhnout na konzervu s hráškem, která je nahoře na regálu. Muž jejich snů natáhl ruku, podal jí konzervu s hráškem a položil ji do Moničina nákupního vozíku. Ona řekla: „Děkuji“ a vtáhla ho do rozhovoru o tom, že není vůbec jednoduché sehnat vhodné balení potravin pro lidi, kteří žijí sami. Ano, odpověděl muž jejích snů, to je opravdu někdy problém. Monika v jeho nákupním vozíku zahlédla sklenici „francouzské speciální hořčice“. Třeba to bude téma k rozhovoru, pomyslela si a chtěla přesně vědět, jak tato hořčice chutná a ke kterým jídlům se zvláště dobře hodí.

Muž jejích snů se přátelsky usmál a vysvětlil jí, že nemá nejmenší tušení. Jeho přítelkyně ho pověřila, aby koupil právě tuto hořčici. Bingo! Přímý zásah! Vybrala si zrovna toho nesprávného muže. O několik návštěv později měla větší štěstí. Seznámila se s okouzlujícím, ochotným mužem, tentokrát šlo o kyselé okurky – z rozhovoru v supermarketu se vyvinul harmonický partnerský vztah.

Časy, kdy si pouze muži mohli dovolit převzít iniciativu, jsou dávno za námi. Pro dnešní ženu je zcela normální být aktivní. Pokud se samy nechopíte iniciativy, přijdete o mnoho dobrých příležitostí se s někým seznámit.

Místo činu: dovolená

Hannelore, 46 let, je 18 let rozvedená a sama vychovávala dva chlapce, kteří jsou dnes již dospělí. V průběhu dlouhých let, kdy žila Hannelore sama, měla několik afér a poměrů s muži, ale žádný z těchto vztahů bohužel netrval déle než dva nebo tři měsíce. Stejně jako mnoho ostatních lidí touží po šťastném, harmonickém a především trvalém vztahu.

Hannelore se rozhodla jet na dovolenou pro nezadané. Nemohla se dočkat, až vyrazí, a doufala, že se na této dovolené pro nezadané seznámí s mužem pro život. Dovedete si asi představit, jaké bylo její zklamání, když zjistila, že účastníci této cesty jsou výhradně ženy.

Hannelore to vzdala. O několik měsíců později se rozhodla jet na dovolenou pro cyklistické nadšence do Francie. Projela část Francie na kole – s padesáti podobně smýšlejícími ženami a muži. Bylo mezi nimi také šest nebo sedm nezadaných mužů a dvě nezadané ženy. Zbytek účastníků tvořily páry. Hannelore je nyní již dva roky šťastně vdaná za jednoho z nezadaných cyklistů.

Člověk musí mít pouze ten správný nápad!

Místo činu: posilovna

Děláte něco pro svoji kondici? Jděte do posilovny! Vlna posilování zasáhla mnoho lidí nejrůznějšího věku a obou pohlaví. Můžete se připojit k organizované cvičební hodině, nebo můžete trénovat sami na jednom z mnoha posilovacích strojů. V každém případě budete mít dostatek možností někoho oslovit a bavit se s ním.

Dotyčného člověka se například zeptejte, jak často sem chodí, nebo požádejte o vysvětlení funkce nějakého posilovacího stroje. Většina posiloven má bar. Po tréninku se můžete přemístit tam a pokračovat v rozhovoru. Nemějte strach někoho oslovit. V posilovně jsou si všichni rovni – všichni se potí, všichni chtějí být fit a většina z nich chce ještě zhubnout – námětů k rozhovoru se najde mnoho!

Místo činu: pracoviště

Množství afér na pracovišti je pravděpodobně obrovské. Těžko říci, kdo měl poměr s kým, šéf se sekretářkou, kolega s kolegyní, vedoucí oddělení s referentkou. A kolik z těchto afér špatně dopadlo. Často byl jeden z partnerů zadaný, někdy dokonce oba. Ve firmě kolují řeči, někdo kvůli tomu měl i potíže. Často kvůli tomu bývá někdo obtěžován, nebo je někomu naznačeno, aby společnost opustil.

I přesto však pracoviště a pracovní prostředí nabízí seriózní možnosti k seznámení se s novým partnerem. Pokud vás nějaký kolega nebo kolegyně zajímá, nebo jste již dokonce zamilováni, tak to proboha hned všem nevyzvoňte! Buďte diskrétní!

Co můžete udělat

Doprovoďte ho nebo ji kousek na cestě domů, i kdyby to mělo být pouze na zastávku autobusu nebo k autu na parkovišti. V těchto pár minutách naleznete dostatek společných témat k rozhovoru, například co se dnes ve firmě stalo, počasí (o tom se dá hovořit vždy), film, který právě běží v kinech, nebo restaurace, která je teď nově otevřena.

Tomu, koho doprovázíte, můžete udělat upřímně míněný kompliment týkající se vzhledu nebo oblečení. Příště můžete pozvat svoji vyvolenou nebo vyvoleného po práci do kavárny na rohu, a pokud máte dostatek odvahy, můžete se rovnou domluvit na večer. Nepřehánějte! Zůstaňte sami sebou. Žádné vychloubání. Ten druhý by se neměl zamilovat do role, kterou hrajete, ale do vás samých.

Místo činu: oslava narozenin

Pokud jste jako nezadaní pozváni na oslavu narozenin, nedělejte tu chybu, že byste se, pokud jste žena, celý večer věnovala přítomným ženám, a pokud jste muž, že se budete celý večer bavit pouze s muži.

Takhle byste si partnerku nebo partnera nikdy nenašli. Pohybujte se prostě volně od skupiny ke skupině, pokud jste muž, věnujte se ženám, bavte se s nimi, smějte se, a nesnažte se působit jako nejpopulárnější filmová hvězda v zemi. Zůstaňte sami sebou. Dělejte upřímné komplimenty a občas také řekněte svůj názor k danému tématu.

Pokud jste žena, přidejte se ke skupině mužů. Se zaujetím poslouchejte a pokládejte otázky. Muži jsou ješitní a mají radost, pokud se jich zeptáte na něco, čemu rozumějí. Žena, která se zajímá o témata, která jsou normálně spíše mužskou záležitostí, způsobí, že se všem přítomným mužům zrychlí tep. Takže ptát se, ptát se, ptát se a smát se, smát se, smát se...

A jestli jste se na oslavě narozenin s někým více sblížili, můžete pokládat i osobní otázky.

Pokud si chcete vybudovat nový vztah, nemělo by to hned první noc skončit v posteli. Ponechte tomu čas, řekněte tomu druhému, že byste ho rádi znovu viděli, a domluvte se na některý z následujících dní.

Místo činu: joggingová trasa

Mnoho lidí nejrůznějších věkových kategorií běhá. Běhání se stalo jakýmsi nadnárodním sportem. Pokud běháte, připojte se k nějaké osobě, která také běhá sama. Trochu se bavte, pokládejte otázky: „Jak často chodíte běhat, jak dlouho běháte, kolik kilometrů uběhnete, v jaké tepové frekvenci se pohybujete, jaké používáte boty, jsou dobré?“ atd.

Ne vždy musíte narazit na někoho, kdo je také nezadaný. To nevadí! Strávili jste příjemnou běžeckou hodinku a třeba to příště klapne. Mnoho nezadaných chodí rádo na procházky. Čím opuštěnější je čtvrť nebo krajina, ve které se budete procházet, tím nepatrnější je šance, že se s někým seznámíte. Vybírejte si pro své procházky o něco živější místa. A pokud při své procházce najednou objevíte ženu či muže svých snů, oslovte ji/ho. I kdybyste se měli zeptat pouze na to, kolik je hodin. Ale možná se vám podaří najít i několik věcí, o kterých by bylo možné hovořit, jako například strom, který vypadá obzvlášť bizarně, nebo nějaké zvláštní květiny.

Pokud právě chodíte po obchodech, stojíte před nějakou výlohou a vedle vás stojí váš vysněný partner, začněte prostě hovořit o tom, co právě vidíte ve výloze.

Místo činu: sousedství

Jeden můj přítel bydlí v domě, ve kterém je 52 bytů. Ve dvaceti z těchto bytů bydlí nezadaní lidé a vzájemně se neznají. Rozhlédněte se ve svém nejbližším sousedství! Třeba bydlí v bytě vedle vás někdo, kdo je rovněž nezadaný a hledá partnerku nebo partnera. Pokud jedete výtahem, smějte se, pozdravte ostatní lidi a promluvte s nimi pár slov o nedostatečném osvětlení na schodišti, o počasí nebo o květinách v oknech.

Mnoho nezadaných má děti a někteří mají domácí zvíře, například psa. Děti a psi jsou ti nejlepší kuplíři. Nezadané ženy s dětmi mají šanci, že je někdo osloví, teprve tehdy, když se vzdají přesvědčení, že žena s dítětem je pro muže nezajímavá.

Mnoho mužů má rádo děti a touží po spokojeném manželském životě. Takže – hlavu vzhůru! Ukažte sebevědomí! Nechte se oslovit! Zůstaňte optimistické, veselé a přátelské, ukažte se z té nejlepší stránky a buďte pyšné na své děti a na to, že máte svůj život pevně v rukou. A neomlouvejte se neustále za něco! Budete mile překvapeny, že s tímto přístupem najdete partnera mnohem snadněji.

Muži, kteří sami vychovávají děti, jsou téměř vždy obdivováni. Ostatní je sice neoslovují příliš snadno, ale povzbuzující pohledy a obdivná vyjádření od žen nezadanému otci usnadní reakci. Nezáleží na tom, zda jste v divadle, na koncertě, v muzeu nebo někde jinde, využijte každou příležitost k flirtování nebo mluvení. Pokud to neuděláte vy, udělá to někdo jiný. Nemějte strach, jste skvělý člověk. Máte mnoho skvělých vlastností.

Mějte vždy na paměti: Hned první pokus nemusí být vždy úspěšný. Buďte sami se sebou trpěliví, pokud to neklapne dnes, klapne to třeba příště, nebo přespříště.

Ukázka z knihy: Peter F. Kinauer - Už nechcete žít sami? Vydalo nakladatelství Portál

Doporučujeme

Články odjinud