Nálepková vzdorovala klenotníkovi, vyhrála na něm granátové skvosty

Nálepková vzdorovala klenotníkovi, vyhrála na něm granátové skvosty

Herečka a zpěvačka Světlana Nálepková v sobě objevila skrytý talent. Vždycky ji mrzelo, že neměla příležitost naučit se hru králů. Vsadila se proto s přáteli, že si šachy během týdne osvojí.

Nálepková se rozhodla, že po týdenním tréninku se pustí do souboje s erudovaným hráčem.

"Mám ráda výzvy a šachy jsem vždycky chtěla umět. Nikdo se mnou ale neměl trpělivost. Proto jsem s potěšením přijala návrh svých tureckých přátel. Vsadili jsme se, že se za dva týdny naučím hrát šachy tak, abych vydržela alespoň dvacet tahů," vypráví herečka Korzu.

Slovo dalo slovo a po čtrnácti dnech se Nálepková sešla nad šachovnicí s majitelem vyhlášeného pražského klenotnictví Euro Gold Center Candemirem Koçakem. Ten sice šachy nehraje závodně, ale již dlouho a rád.

I když si zpočátku prý moc nevěřila, nakonec dostala mat až po třiadvaceti tazích. A odnesla si vzácnou výhru - sadu granátových klenotů v originálním designu Koçakovy dílny za téměř 20 tisíc korun!

"Jenom doufám, že mě Candemir schválně nešetřil. Pravdou je, že jsem se ho při hře snažila rozptylovat různými historkami a vtipy. Možná, že se díky tomu moc nesoustředil. Každopádně už jsme se domluvili, že ho na oplátku na jaře začnu učit jezdit na koni," svěřila se Nálepková, která tato zvířata sama chová.

ČTĚTE TAKÉ:
Horoskop na březen 2012

ČTĚTE TAKÉ:
Potvrzeno! Jovanka Vojtková čeká miminko!

Doporučujeme

Články odjinud