Naloženo do skla: Vepřové, lečo i cibulky

5. 8. 2016
Naloženo do skla: Vepřové, lečo i cibulky
Domácí jídlo zavařené do skla dlouho vydrží a můžete si je později vychutnat třeba i o víkendu na chalupě. Je to dokonalá poctivá pochoutka!

Dušené vepřové s bylinkami

1 sklenice s klipsem (objem 500 ml), příprava: 55 minut

350 g prorostlejšího vepřového masa (například plec), domácí bylinková hrubozrnná sůl, čerstvě mletý pepř, několik snítek čerstvé šalvěje a tymiánu, 3 jarní cibulky, 1 šalotka, 50 gramů prorostlé slaniny nebo špeku, 2 stroužky česneku, 200 ml vína, bobkový list (nepovinně)

Maso nakrájejte na kostky přibližně stejné velikosti (optimálně kolem 5 x 5 cm). Udělejte si vlastní bylinkovou sůl. S hrubozrnnou mořskou solí smíchejte sušené bylinky, vynikající je například směs provensálských bylin. Nakrájené maso touto směsí okořeňte, ochuťte ještě pepřem a přidejte nastříhané čerstvé bylinky. Všechno pořádně promíchejte. Dejte odležet. Mezitím nasekejte jarní cibulku a šalotku a na mírném ohni je poduste s nakrájenou slaninou. Jakmile začnou hnědnout, přidejte maso s nakrájeným česnekem. Podlijte trochou bílého vína, přiklopte pokličkou a na mírném ohni duste asi 30 minut. Jakmile maso změkne, nechte je vychladnout a přesuňte do sklenice s těsnicím uzávěrem. Před uzavřením můžete vložit bobkový list. Sklenice s naloženým masem vydrží uskladněná v chladnu až tři týdny.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Se členy rodiny máte naštěstí nyní podstatně více společných témat, než tomu bylo v předchozí době a jste mnohem komunikativnější. Na koho se však soustředíte ze všech nejvíce, jsou vaše…

Nejčtenější články

Články odjinud