Narodilo se nám postižené dítě a manžel mě opustil

Truda
9. srpna • 22:39

Nějak mi naskakuje v mysli článek o paní, která se přehnaně stará o psa a manžel uvažuje o rozvodu, protože o něj žena jako o partnera vlastně ani nestojí........................................ Mnozí mě asi budou chtít ukamenovat, ale co když se matka v péči o dítě "našla", konečně měla významný úkol, který ji naplňoval, a manžela do péče ani nezapojila, protože chtěla mít všechny zásluhy sama?.............. Pracuju se psy a nejednou jsem se setkala s člověkem, který si vědomě pořídil postižené zvíře, pak o ně přehnaně pečoval a od okolí čekal obdiv a uznání, jak se "obětuje", jak je pracovitý, a podobně. Podobně je známo, že partnerky alkoholiků mají nevědomky radost ze selhání svých mužů, protože ony, dosud nezajímavé a bezvýznamné, mají co řešit, proč trpět, za co být obdivovány, mají konečně svou zajímavou, výjimečnou a významnou životní roli. Můžou napravovat hříšníka a důstojně u toho trpět. Samy o sobě jsou o ničem, ale jako partnerky zlobivých hochů jsou obdivované světice... Průšvih nastává, když se hříšník napraví, protože tím partnerce sebere vítr z plachet a ona najednou musí být zajímavá sama o sobě. Jenže občas se ukáže, že ta obdivovaná trpitelka je jedno velké nudné nic. Takže chlapa nenápadně strkají zpátky do naučené a bezpečné role hříšníka. S touto situací ty ženy umí pracovat, v ní se cítí jistě a silně. .......................................................... Možná i matka popisované holčičky se do svého úkolu vložila tak silně, že zapomněla být manželkou zdravého chlapa a všechen svůj čas dala dítěti. Tak holt chlap odešel tam, kde o něj někdo stál.....

Pravidla diskuzí na webu Dáma.cz

Zasláním příspěvku do diskuze souhlasíte s těmito pravidly:

  • Podmínky užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Příspěvky se musí týkat tématu článku.
  • Příspěvky nesmí obsahovat vulgární výrazy a slovní útoky na jiné osoby, včetně ostatních účastníků diskuzí a autorů článků. Příspěvky nesmí poškozovat web Dama.cz ani ostatní projekty provozovatele.
  • Je zakázáno vkládat do příspěvků odkazy na stránky nabízející multimediální či programový obsah porušující autorská a jiná práva.
  • Příspěvky nelze využívat k propagaci.
  • Příspěvky, které porušují pravidla diskuzí, budou odstraněny. Případně budou upraveny tak, aby neporušovaly pravidla diskuzí. V textu bude následně uvedeno, že příspěvky byly ze strany redakce upraveny.
  • Právo moderovat diskuze mají pouze vybraní zástupci provozovatele. Základní kontrola každého příspěvku probíhá ještě před jeho zveřejněním.
  • Dáma.cz je soukromý web a provozovatel má při řešení sporů, které se týkají příspěvků v diskuzích, vždy konečné slovo.

Doporučujeme

Články odjinud