Náš tip: Hovězí pečeně s granátovými jablky

18. 1. 2016
Náš tip: Hovězí pečeně s granátovými jablky | Zdroj: Nina Novák
Jak ozvláštnit klasickou hovězí pečeni? Se semínky z granátového jablka bude vypadat jako posypaná drahokamy!

Hovězí pečeně s granátovými jablky

6 porcí - příprava: 3,5 hodiny

  • 1 kg hovězí pečeně (nízký roštěnec, zadní)
  • 70 g špeku sůl a pepř
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 200 g hrubozrnné hořčice
  • 100 g hořčičných semínek
  • růžový pepř
  • 2 chilli papričky
  • 50 g másla
  • 2 granátová jablka

Maso prošpikujte, osolte, opepřete a orestujte na pánvi.

Potřete hořčicí a obalte v hořčičném semínku, pepři a chilli.

Pečte s plátky másla při 180 °C asi 3 hodiny.

Na posledních 15 minut přidejte semínka z granátového jablka.


Článek vyšel v časopise F.O.O.D.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Pracovní shon není zrovna voda na váš mlýn, takže máte pocit, že jste v těchto dnech vystaveni četným zkouškám. Na jednu stranu vám někdo v kariérní cestě háže klacky pod nohy, ale výhled…

Nejčtenější články

Články odjinud