Naše děti jsou v drogové pasti

Kat
20. března • 2:36

Překvapuje mne agresivní tón mnoha příspěvků. Nenašla jsem v nich jediný argument, který by mne přesvědčil o tom, že by měli být beztrestní dealeři drog. ĄUtočnost některých ohlasů mne spíš přesvědčuje o tom, že konzumenti drog si nechtějí připustit a neumějí zvládat svou závislost. Jakoukoliv závislost považuji za špatnou, aň se jwdná o alkoholismus, závislost na cigaretách, nebo lécích. Je nelogické argumentovat tím, že jelikož není zakázaný alkohol, nemají být zakázané ani drogy. V první řadě alkohol není jenom drogou, ale pokud pivo nebo víno je v první řadě nápoj, to znamená, že jej lidé mohou používat i za jiným účelem, než drogu. To se ve všech podobných argumentacích naprosto ignoruje. Za druhé alkohol byl v našich podmínkách vždy v historii tolerován, proto není reálné jej zakázat. To nemění nic na tom, že závislost na alkoholu považuji za špatnou. Také v mém okolí zničila mnoho lidí i vztahů. Situace s drogami je jiná v tom, že toto zlo zde ještě není tak zakořeněno. To nám dává možnost volby. Nevidím důvod pro plnou legalizaci, abychom tím dalšímu zlu otevírali dveře? Argument, který říká, že jedno zlo (alkohol) je už legální, proto je spravedlivé legalizovat i druhé zlo (drogy) je naprostá demagogie. Jsem pro tvrdou represi dealerů všech stupňů, pomoc ve formě substituce těm závislým, kteří už nejsou schopni se závislosti zbavit a v zásadě nejsem pro kriminalizaci konzumace měkkých drog (ale jak spolehlivě odlišit konzumenta od dealera s několika dávkami? Drogy jsem nikdy nezkoušela a ani zkoušet nechci, stačí mi pozůstatky závislosti na cigaretách. Přestože jsem kouřila před mnoha lety a krátce, vím co je to mít hroznou chuň na cigaretu. Také vím, jaké je mít ve své blízkosti dítě (nikoliv mé vlastní), kterémá člověk rád a které začalo neškodnou, měkkou marihuanou a skončilo během několika let jako dívka se závislostí na heroinu, výrobnou pervitinu v bytě a nakonec na ulici. Mezitím "Všechno zvládá, má pod kontrolou a je v pohodě". Že by jí pomohla legalizace drog?

Pravidla diskuzí na webu Dáma.cz

Zasláním příspěvku do diskuze souhlasíte s těmito pravidly:

  • Podmínky užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Příspěvky se musí týkat tématu článku.
  • Příspěvky nesmí obsahovat vulgární výrazy a slovní útoky na jiné osoby, včetně ostatních účastníků diskuzí a autorů článků. Příspěvky nesmí poškozovat web Dama.cz ani ostatní projekty provozovatele.
  • Je zakázáno vkládat do příspěvků odkazy na stránky nabízející multimediální či programový obsah porušující autorská a jiná práva.
  • Příspěvky nelze využívat k propagaci.
  • Příspěvky, které porušují pravidla diskuzí, budou odstraněny. Případně budou upraveny tak, aby neporušovaly pravidla diskuzí. V textu bude následně uvedeno, že příspěvky byly ze strany redakce upraveny.
  • Právo moderovat diskuze mají pouze vybraní zástupci provozovatele. Základní kontrola každého příspěvku probíhá ještě před jeho zveřejněním.
  • Dáma.cz je soukromý web a provozovatel má při řešení sporů, které se týkají příspěvků v diskuzích, vždy konečné slovo.

Doporučujeme

Články odjinud