Nasmaženo: Trojobal na 4 způsoby

5. 10. 2016
Nasmaženo: Trojobal na 4 způsoby
Ať už do trojobalu zabalíte maso nebo zeleninu, úspěch je obvykle zaručen. Zkuste to ale tentokrát trochu jinak. Řízek v parmazánové krustě, lahodné rybí nugetky, lilkový karbanátek i vymazlené kuřecí cordon bleu vás budou bavit!

Řízek v parmazánové krustě s mrkvičkami

4 porce příprava: 35 minut

4 vepřové řízky po 130 g, 800 g malých mrkví s natí, čerstvá bazalka, 60 g strouhanky, 30 g strouhaného parmazánu, 2 vejce, 2 lžíce smetany, sůl a pepř, 60 g hladké mouky, máslo na smažení, 1 lžička krupicového cukru

Maso opláchněte, osušte a naklepejte. Mrkvičky omyjte, očistěte a podélně přeřízněte. Odstraňte nať, ale kousek zeleného na mrkvi ponechte na ozdobu. Bazalku opláchněte a nasekejte najemno. Strouhanku promíchejte s parmazánem. Vejce a smetanu prošlehejte v hlubokém talíři. Řízky osolte, opepřete a obalte v trojobalu. Panádu na maso pořádně přitiskněte. Mrkvičky orestujte na trošce másla. Přidejte sůl, pepř a cukr. Zalijte asi 100 ml vody a vařte tak dlouho, dokud se většina vody nevyvaří a cukr nezkaramelizuje. Přidejte bazalku. Mezitím na jiné pánvi na másle osmažte řízky z obou stran dozlatova. Podávejte s glazovanými mrkvičkami.

Recepty na další pokrmy z najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Zaměřte se na relaxační pohybové aktivity, projděte se po lese anebo si vyjeďte na kole. Soustřeďte se na regeneraci vnitřních sil, neoplýváte zrovna přemírou energie. To vše se změní, jen…