Nástrahy letního sexu

Nástrahy letního sexu

Léto přeje „láskám“ na jednu noc či jeden týden. Chodíme více ven, máme spoustu času, krásné počasí s námi dělá divy. Pokud se i vy chystáte podlehnout letním svodům Amora, čiňte tak bez výčitek, ale s rozmyslem. Letní vztahy mají jedno společné: oč jsou intenzivnější, o to kratší dobu trvají.

Důvod je jednoduchý – většinou se odehrají během dovolených, kde se potkají lidé, kteří bydlí stovky či tisíce kilometrů od sebe. Často jsou navíc zadaní a využívají příležitosti užít si dobrodružství mimo stálý partnerský svazek.

Pokud jste smířená s tím, že románek, který si během horkých dní užijete, bude mít zřejmě jepičí život, nic vám nebrání si jej plnými doušky užít. Pokud se ale do mužů zamilováváte po pár dnech, raději si toto povyražení odpusťte.

Bolesti duše se nakonec třeba nevyhnete, ale mnohem víc myslete na to, aby vás nepostihlo nebezpečí vpravdě fyzické. Prožíváte-li letní flirt, je nanejvýš pravděpodobné, že to bude s člověkem, kterého vůbec neznáte a za krátkou dobu ani poznat nestihnete. To byste měla mít stále na paměti.

Pokud se u plážového baru seznámíte s fešným opáleným chlapíkem, rozhodně není dobrý nápad ho hned první večer pozvat do hotelového pokoje (bydlíte-li sama nebo někde, kde by nikdo neslyšel případné volání o pomoc). Stejně tak po pár hodinách známosti nekývejte nadšeně na nabídku romantického výletu s vyhlídkou na západ slunce.

Dotyčný může být sebesympatičtější, ale vy si stále jako mantru opakujte „vůbec ho neznám“ a podle toho jednejte. Romantickou sklenku vína si můžete dát i v baru plném lidí, západ slunce pozorovat na hotelové pláži. Ani při dalším setkání si samozřejmě nemůžete být ničím jistá, ale přece jen už z chování protějšku leccos vypozorujete a i podle stupně jeho naléhání na chvilky o samotě si uděláte lepší představu.

Podobná opatrnost je však na místě nejen na zahraniční dovolené, ale i v Česku, a to ostatně nejen v létě. Ulovila jste na diskotéce krasavce, se kterým byste ráda strávila noc? Opět uvažujte prakticky. K cizímu člověku do bytu rozhodně nechoďte, v případě ohrožení byste byla v nevýhodě. Pokud opravdu chcete neznámému podlehnout ještě ten večer, vezměte ho k sobě domů, ale dejte o tom vědět spolehlivé kamarádce. Případně, bydlíte-li třeba v paneláku, jakoby v žertu dostatečně zdůrazněte, že u vás v domě „je všechno slyšet a sousedi jsou hrozně zvědaví“. Zkrátka dejte jasně najevo, že o návštěvě ve vašem bytě víte nejen vy dva.

Ochrana při samotném sexu by měla být samozřejmostí. Minulost svého protějšku neznáte, a tak rozhodně používejte kondom. Ochrání vás před otěhotněním, pohlavními nemocemi i méně závažnými, přesto nepříjemnými potížemi, které se v létě objevují – tedy nejrůznějšími infekcemi způsobenými horkem, vlhkem či koupáním ve znečištěné vodě.

Mluvíme-li o vodě, je na místě zmínit ještě další riziko letních flirtů. Uvolněná nálada a krásné počasí přímo vybízejí k tomu, zkoušet milování v přírodě, na neobvyklých místech. Proti tomu samozřejmě nelze nic namítat, ale napřed zvažte všechna pro a proti.

Intimní chvíle v písku na pláži při západu slunce vypadají ve filmech velmi romanticky, realita je však trochu jiná. Jemný písek dovede nadělat velké problémy, pokud se dostane, kam nemá. Kromě nepříjemného pálení a svědění vás nejspíš čeká i pořádný zánět.

Stejně opatrná buďte i ohledně sexu ve vodě – pokud by se vám dostala do pochvy, rovněž hrozí velmi nepříjemné komplikace. Rovněž české lesní paseky a louky mají svá negativa v podobě mravenců, much či komárů. Chystáte-li se na piknik, kde půjde nejen o jídlo, přibalte s sebou i pár ryze praktických věcí: Dostatečně velkou deku i pro ležení, ručník, vlhčené vonné ubrousky, repelent.

A při milování v přírodě také nezapomeňte, kde zrovna jste. Nebezpečná zvířata jsou jedna věc, druhá pak zákony té či které země. V Česku vás za dovádění na lesní mýtince zřejmě žádný postih nečeká, jinde byste však mohli tvrdě narazit a dočkat se i vězení, které by vaše letní touhy zcela jistě zchladilo.

ČTĚTE TAKÉ:
Orbion: Portál pro cestovatele

ČTĚTE TAKÉ: MAMINKA.CZ - Web pro těhotné a maminky!

Doporučujeme

Články odjinud