Naučte se meditovat a získejte z vesmíru, co chcete. Jak na to?

Naučte se meditovat a získejte z vesmíru, co chcete. Jak na to?

Říká se, že když si něco hodně přejete, splní se vám to. Ať chcete novou lásku, méně vrásek, lepší zdraví nebo zažít cestu kolem světa, musíte tomu jít v myšlenkách naproti.

Jak přání fungují? 

Věříte, že když si budete něco usilovně přát, že se vám to vyplní? Nemusíte věřit na nadpřirozené síly, síly vesmíru, ale určitě máte tu zkušenost, že když si začnete něco přát, začnete se na to soustředit, začnou se dít věci. Když na něco opravdu zaměříte svou pozornost, začnete pro to dělat možná drobné věci, aniž byste si to uvědomovala.

A efekt sněhové koule, tedy to, že na malou změnu se nabalují další a další, až dojde ke změně velké, způsobí, že máte pocit nadpřirozeného zázraku. Když si tedy budete něco usilovně přát a bude to realistické přání (nebudete se chtít ráno probudit v kůži modelky nebo o třicet let mladší), můžete toho fakt dosáhnout. Jen si dobře rozmyslete, jak své přání formulujete, ať nedopadnete jako hrdinové seriálu Trpaslík. A teď už se pojďte soustředit, zklidnit svou mysl a něco si přát. Jak na to? 

Pokračování 2 / 4

Posez při meditaci

Najděte si klidné místo. Pokud to zvládnete, sedněte si do tureckého sedu, jak to znáte z různých filmů (či lekcí jógy), nejlépe na polštářek nebo složenou deku tak, aby vám to bylo příjemné. Komu to nejde, stačí, když se posadí zpříma na židli. Položte si ruce na kolena, uvolněte šíji, zavřete oči a vnímejte svůj dech.

Pokračování 3 / 4

Zklidněte svou mysl

Nejdřív se snažte zklidnit tělo i tok myšlenek. Soustřeďte se jenom na svůj dech. Dýchejte tak, že nejprve naplníte vzduchem břicho – až se pořádně vyklene. Pokračujte hrudním nádechem a skončete pod klíčními kostmi (bez zvedání ramen). Pak pomalu vydechujte (to vše nosem). Při výdechu je postup obrácený, jako první vyfukujte pozvolna vzduch z břicha, pak z hrudi a naposledy z podklíčních kostí.

Opakujte desetkrát a vnímejte, kudy vzduch právě prochází. Na nic jiného nemyslete, nic není důležitější! Po desátém nádechu a výdechu začněte dýchat automaticky a pozorujte své myšlenky. Jakmile je přestanete rozvíjet a jen si je uvědomíte, splasknou postupně jedna po druhé jako balonek. Až bude vaše mysl zklidněná, vyšlete své přání.

Pokračování 4 / 4

Jak a co si přát

Základem je, že přání by měla být formulovaná pozitivně. Tedy nepřejte si "Nebudu protivná", ale "Budu milá". Nikoliv "Nebudu jíst čokoládu", ale "Dokážu žít bez čokolády".  Tady jsou ukázky přání, která vás mohou posunout dál: 

Žiju tady a teď.

Mám se ráda, jsem zdravá a veselá.

Dokážu vystudovat vysokou školu.

Mám ráda své děti, jsou skvělé.

Zhubnu pět kilo, dokážu to.

Na dovolené nám bude s manželem dobře.

 

Doporučujeme

Články odjinud