Návrat anorexie? Proboha, jen to ne!

Návrat anorexie? Proboha, jen to ne!

V loňském roce se staly hitem přehlídkových mol modelky kypřejších tvarů. Letošní trend je přesně opačný – na právě probíhajícím londýnském týdnu módy se promenují kostry!

Do módního průmyslu se vrací fascinace nezdravou štíhlostí jako bumerang. Když zemře některá z modelek v důsledku anorexie, celý módní svět se kaje. Smutné je, že tato sebereflexe nevydrží déle než jednu sezonu. Nejznámější anorektičkou byla francouzská modelka Isabella Caro, která zemřela loni ve věku pouhých 28 let. Poslední roky života věnovala boji proti „nemoci modelek“. Na závažný společenský problém se snažila upozornit i kontroverzní kampaní, v níž pózovala fotografu Olivieru Toscanimu. Kampaň vzbudila řadu emocí a módní návrháři přestali uzavírat smlouvy s kostrami potaženými kůží. Alespoň to ve svých prohlášeních pro tisk slibovali veřejnosti.

Tady jde o život…

Posedlost extrémně štíhlou postavou má počátek v šedesátých letech minulého století, kdy se na stránkách módních magazínů objevila vyhublá Twiggy. Po křivkách reprezentovaných Marilyn Monroe to byl doslova kulturní šok. Ten zažívali i diváci na přehlídce značky Erdem v rámci letošního londýnského týdne módy. Osmnáctiletá švédská modelka Chloe Memisevic je obdařila nepřítomným pohledem a na svých kostech trčících do všech stran předvedla pestrobarevné dlouhé šaty. Severská kráska měřící metr osmdesát má údajně míry 79-56-86. Její BMI se pohybuje pod hranicí čísla 15. Její tělo nemá k dispozici téměř žádný tuk, kosti jsou obaleny pouze minimem svalové hmoty. Není to příliš vysoká cena za „krásu“?

Foto: repro www.dailymail.co.uk

ČTĚTE TAKÉ:
Hanka Mašlíková je dlouhovláska!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud