Návrhářka Eva Kavková se snaží prorazit na českou módní scénu

Návrhářka Eva Kavková se snaží prorazit na českou módní scénu

Současní čeští návrháři opět nebudou mít klidné spaní. Přibyla jim totiž nová konkurence v podobě návrhářky Evy Kavkové, která minulý týden představila svoji novou kolekci na léto 2009 a současně otevřela i nový butik v Pařížské ulici.

Protože šlo o návrhářčinu první veřejnou kolekci, neponechala nic náhodě a vše měla do detailu připravené. Za hlavní hvězdu večera si vybrala modelku a Miss ČR 2003 Lucii Váchovou.

"Je to moje první přehlídka, takže jsem trochu nervózní, ale tak nějak příjemně. Doufám, že vše dopadne dobře," svěřila se Korzu krátce před začátkem a pokusila se trochu blíže představit svoji novou kolekci: "Jde převážně o letní módu, která se snaží vyzdvihnout krásu ženy. Je tvořena z různých typů látek, barev a detailů, které z každé ženy udělají hvězdu."

Eva Kavková a Miroslav Šimůnek

Inspiraci pro tuto kolekci hledala Eva Kavková přes třináct let. Tak dlouho jezdila po světě, aby nakonec vytvořila mix všech stylů, látek a doplňků. "Není to jenom z toho, co jsem viděla, ale také z toho, co jsem cítila," říká.

A pro koho je její kolekce vlastně určena? "Dělám módu zatím jen pro ženy. Asi jako každá žena mám ráda, když mi lidé hádají míň. Takže ta móda je přirozeně také udělána tak, aby se i ostatní cítily třeba o deset let mladší. A je prakticky jedno, v jakém věku ji obléknou," tvrdí návrhářka.

Doporučujeme

Články odjinud