5
Fotogalerie

Nebojte se lvíčka

Zábavné hračky si mohou vyrobit i děti. Užijí si tak několikrát. Během přípravy a pak i při samotné hře…

Nejdříve vystřihnete nebo vyříznete ostrým paspartovacím nožem (řezákem) do dna papírového talířku velký kruhový otvor, který představuje otevřenou tlamu lva.

Stejný otvor si předkreslíte na víko krabice a také ho vyříznete. Krabici i talíř natřete žlutou nebo oranžovou akrylovou barvou. Než nátěr zaschne, vystřihněte z barevné čtvrtky veliký papírový kruh, který je v poloměru asi o 7 cm větší, než je poloměr talířku se středovým otvorem.

I do kruhu z barevné čtvrtky musíte vystřihnout totožný středový otvor pro tlamu. Velký kruh kolem dokola nastřiháte po celém obvodu na tenké proužky, které pak budou tvořit hustou hřívu lva. Do otvoru v talíři vlepíte z rubové strany ostré zoubky, které vyrobíte z bílé čtvrtky.

Hřívu s talířkem, který bude tvořit obličej lva, nalepíte na krabici. Bílou papírovou kuličku rozříznete ostrým řezákem na dvě poloviny a ty nalepíte lvovi jako oči.

Do nich nakreslíte černým fixem kulaté panenky. Z chlupatých drátků uděláte vousky. Kus drátu stočíte do spirály jako šneka a vytvoříte tak čumáček, který spolu s vousky dobře nalepíte.

Když je lev hotový, hra na jeho „krmení“ může začít. Potravu a zároveň soutěžní body představují malé pěnové míčky různých barev, kterými se strefujete ze vzdálenosti asi 1,5 až 2 metry do lví tlamy. Všechny děti házejí stejným počtem míčků, které si mohou rozdělit mezi sebou podle barev. Vítěz si odnese celého lva. A ostatní si mohou vyrobit vlastního.

Budete potřebovat : *větší krabici od bot (nejlepší je ta s odklápěcím víkem, které je pevně spojené jednou stranou s krabicí)

*žlutou nebo oranžovou akrylovou barvu (např. Balakryl)

*větší kulatý talíř z papíru barevnou

*žlutou nebo oranžovou čtvrtku nebo krepový papír na hřívu

*papírovou kuličku na oči černý fix černé chlupaté drátky

*nůžky

* štětce a lepidlo

„Další zajímavé články najdete v aktuálním čísle časopisu Maminka.„

ČTĚTE TAKÉ:
Rodina věznila strýčka dva roky v rakvi!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud