Nechce s vámi spát? 8 rad pro ženy, jejichž partner odmítá sex

Nechce s vámi spát? 8 rad pro ženy, jejichž partner odmítá sex

Stagnuje váš partnerský sexuální život? To ještě nutně nemusí znamenat, že má váš partner milenku nebo že po vás přestal toužit. Faktorů, které způsobují snížení libida, může být hned několik a s některými si můžete poradit i bez odborné pomoci.

Promluvte si s partnerem

Mluvení o problémech sexuálního rázu může být problematické a mnoho párů to často nedokáže, protože mají pocit, že tím partnera budou obtěžovat. Pokud ale prolomíte bariéry a odhodláte se o problému mluvit, bude to mnohem lepší. Důležité je dát partnerovi najevo, že vám sex s ním chybí a že po něm stále toužíte. To pomůže otevřít diskuzi a partner bude uvolněnější, protože bude cítit, že je stále ještě žádaný.

Pokračování 2 / 8

Není to vámi

Je velmi těžké nebrat si osobně, když s vámi partner přestane udržovat intimní vztah, ale je důležité si uvědomit, že problém s největší pravděpodobností nemusí být ve vás. To, že s vámi partner nechce nebo nemůže mít sex, rozhodně ještě neznamená, že vás přestal milovat nebo už mu nepřipadáte přitažlivá. Problém může být úplně někde jinde, proto je důležité se neurážet a nezaujímat bojový postoj, ale naopak se snažit partnerovi naslouchat a pomoct.

Pokračování 3 / 8

Vyhledejte lékařskou pomoc

Přesvědčit muže, aby šel k lékaři řešit svoje problémy s libidem, bude asi oříšek, ale určitě byste se o to měla pokusit. Zkuste poukázat na fakt, že může jít ve finále o docela banální problém. Často jde o vedlejší projev cukrovky, onemocnění srdce nebo sníženou funkci štítné žlázy, kterou provází změny sexuální touhy i erektilní dysfunkce. V tomto případě většinou stačí změna medikace. V případě nízké hladiny testosteronu je možné předepsat substituční terapii ve formě gelu, tablet nebo injekce.

Pokračování 4 / 8

Zvažte životní styl

Obezita, pití, kouření a nedostatek pohybu mohou mít často negativní dopad na sexuální funkce muže. Váš partner by tedy měl provést pár změn ve svém životním stylu a problém by mohl být vyřešen. Pokud se muž bude cítit lépe fyzicky, projeví se to i v psychice, zvýší se mu sebevědomí a to povede ke zlepšení sexuálních funkcí.

Pokračování 5 / 8

Zbavte ho stresu

Stres může mít na libido obrovský vliv, což ostatně můžete znát i od sebe. Proto je důležité snažit se stresu vyhnout. Pravděpodobně nezabráníte tomu, aby se váš partner nestresoval v práci, ale můžete tomu zamezit alespoň v době, kdy spolu trávíte čas.

Snažte se mu dát najevo, že na řešení životních otázek není sám, a také ho nezatěžujte malichernostmi a zbytečnými hádkami. Občas možná budete muset spolknout rýpavé poznámky a ustoupit hádce, ale za noc plnou vášní se to vyplatí, ne?

Pokračování 6 / 8

Skvělý sex bez styku

Řada lidí žije v omylu, že sex jako takový je pouze ve chvíli, kdy dojde k penetraci. Pravdou ale je, že sexuálně ukojit se mohou partneři i jinými způsoby, jako je mazlení, orální sex a podobně. Pokud dáváte najevo, že očekáváte pohlavní styk, a partner ho není schopen, pravděpodobně ho jen vystresujete a odradíte nadobro. Dejte prostor mazlení a erotickým hrátkám a nezoufejte, když se napoprvé nezadaří.

Pokračování 7 / 8

Zkuste hračky

Často za snížené libido může upadající a nezáživný sexuální život. Nebraňte se proto experimentům a zkoušejte nové věci. Někdy stačí lehká afrodiziaka nebo ho překvapte erotickou hračkou. Vzrušit se může pohledem na vás, jak si hrajete sama se sebou, případně vám pomoct a vibrátor ovládat sám. Vibrátor je tak dobrou alternativou k souloži a podobné hrátky navíc často vedou k návalu nového vzrušení, které vašeho partnera vrátí zpátky do hry.

Pokračování 8 / 8

Udělejte si čas

Nedostatek času je váš nepřítel, protože může být velmi stresující. Pokud na sebe a intimnosti máte jenom krátkou chvilku, případně hrozí, že vám do ložnice vběhnou děti, vzniká stres, který nevede k ničemu dobrému.

Pokuste se zařídit si na víkend pro děti hlídání a dopřejte si času v posteli, kolik bude potřeba. Případně si zajeďte někam na romantický víkend. Změna prostředí také dokáže hodně!

Doporučujeme

Články odjinud