Nechejte se vidět

Nechejte se vidět

Jak se jednou obléknete do jeho kreací, už nikdy jiné nebude chtít, propadnete jejich kouzlu i okolí zase vašemu. Tatou moc má móda značky Christian Dior. Od rockových hvězd současnosti, přes mladé rebelky z aristokratických kruhů přes vážené obchodnice po první dámy států … ty všechny a mnohem více dalších se „upsaly ďábelskému kouzlu“ pod nímž se již několik let podepisuje jediný muž, stejně rebelský jako jeho revoluční vize tradiční francouzské módy – John Galliano.

Každá kolekce módního domu Christian Dior je očekávána s velkým napětím a touhou objevit, čím bude excentrický anglický návrhář John Galliano šokovat tentokrát. Přehlídky se dají přirovnat v velkému divadlu než představení kalhot, sukní a šatů. Poslední velká show stála neuvěřitelných milión Euro! Odmyslíte-li si extravagantní líčení modelek a oslňující hru světel objevíte originální pohled na dámskou módu nového tisíciletí. V žádné z kreací rozhodně nezapadnete do šedivého davu, jakmile vklouznete do šatů z monogramem CD, stává se z vás hvězda, rebelka i elegantní dáma v jednom.

Úzké kalhoty kopírující dokonalé křivky své nositelky se nosí s výraznými vršky. Ať už se jedná o tričko s potiskem tropických květin, nepřehlédnutelným nápisem či tílko se šněrováním, které můžete nazývat různě jen ne decentní nebo o džínovou bundičku. Vázání, nabírání, šněrování a řasení najdete na šatech, kalhotách, halenkách ale i kabelkách. Všude je tento zajímavý detail užit v souladu s celkových vzhledem, silným nikoliv však přeplácaným. Tuto velice tenkou hranici mezi užitým uměním a kýčem zvládl návrhář dokonale.

Zapomeňte na pravidla v oblékání, hrajte si, kombinujte, odvažte se a smažte zakořeněné tradice. Jedině tak se stane skutečnou Dior Girl.



?>


foto: Christian Dior Paris; eLuxury

Doporučujeme

Články odjinud