Nechte rozkvést svou ženskou energii

Nechte rozkvést svou ženskou energii

Už dlouhou dobu se přeje spíše mužským hodnotám – myšlení, průraznosti, sebeprosazování a kontrole. Ženské hodnoty byly tak nějak zatlačeny do kouta. Přichází však doba, kdy se začínají zase rozvíjet a hýčkat kvality, jako je vnímavost, kreativita, soucit či schopnost otevřeně projevovat své emoce. Tyto hodnoty mohou přispět ke zjemnění celé společnosti a jsou zásadní pro život každé ženy…

Ženské kvality jsou důležité pro všechny

Ženy se mohou pyšnit vrozenou představivostí, cítěním, intuicí, kreativitou, schopností vnímat jako celek. Priority současného světa jsou stále nastaveny jinak a v chování žen se často projevují výrazné mužské prvky, a to převaha logiky, myšlení, hodnocení a kontroly. Ženské kvality jsou pak vnímány jako slabost. Dochází k nerovnováze ženské a mužské energie. Ženy pod tlakem ztrácejí kontakt se svou přirozeností, nevytvářejí vyrovnané uctivé vztahy s ostatními ženami. Bojují samy se sebou, s kamarádkami, matkami a následně pak nevědomě i se svými dcerami.

Ženy ve vztahu k mužům

Ženy přirozeně vzhlíží k mužům, u kterých se cítí bezpečně a mohou si jich vážit. Mužský prvek je závislý, ženský svobodný. Žena by si proto měla uvědomit, že muž je jako oheň. Co do něj pomyslně přiloží, tím bude hořet. Muži čekají na impuls, ženy si vybírají partnera. Ovšem platí, že ženy muže nevedou, ale inspirují ho. Ženy nepotřebují muže „vychovávat“ a „šéfovat“, ale může mu dát „najíst a napít“. Zjednodušeně řečeno, čím žena svého „muže nakrmí, takový bude“. Stává se, že ženy běžně neustojí muže, kteří rázně „bouchnou do stolu“, je to tím, že s nimi neumějí pracovat. Nerozumějí jejich mužství, protože nerozumějí ani svému ženství. Měly by se proto naučit ovládat energii rodiny.

Žena ve vztahu k rodině

Žena ve své skutečné přirozenosti má dbát o pohodu a rodinný krb. Mužská přirozenost je zase ochrana a zajištění celé rodiny. Láskyplná ženská náruč, pohlazení představuje úžasný potenciál. Ženu můžeme přirovnat k esenci, která léčí celou rodinu. Nedbá-li žena o rodinný oheň, ochuzuje především sama sebe…

Probuzené ženství

Cesta ženy je cestou probouzení ženských instinktů. Ženy si musí uvědomit, že to, co vnímají, cítí, je jejich. Empatie a soucítění jsou úžasnými vlastnostmi. V čem ženy nejvíce chybují? Především v tom, že nevěří samy sobě, své přirozené intuici, svým citům. Že mají strach říci nahlas, co vlastně chtějí, po čem touží a co se jim nelíbí.

Co můžeme jako matky předat svým dcerám?

Děvčátka potřebuji především lásku, trpělivou, něžnou, vždy naslouchající, empatickou, bezpečnou náruč. Kde je tento základ, tam může ženská energie kvést, sílit a z dětí vyzařovat. Vyrůstá-li dítě v takovém klidném prostředí, už pak nikdy neřekne, že „nic necítí“ , že „neví co chce“ a „nezná své potřeby“, protože bude přesně vědět, že své pocity může kdykoliv volně ventilovat a budou přijaté a dle možností a zdravých hranic uspokojené.

Doporučujeme

Články odjinud