Nechuň používat prezervativy

47 komentářů

tomass29
20. ledna • 1:48

Ahoj ja osobne používám kondom pokaždé, ale vím že to někomu může být nepříjemné, proto je to na každěm jak se cítí lépe. Kondomy si vybírám zde http://www.rajrozkose.cz/kondomy-prezervativy občas koupím nějaký speciál, je to pro ženu lepsí.

Hanča
24. května • 20:21

Bohužel se mi nedaří přesvědčit přítele k použití kondomu... Když vrcholí, udělá se na mě.. Ne že by mi to vadilo, ale už je to trochu nuda a chtěla bych aby se udělal do mě.. jenže s kondomem je to prý neosobní a bla bla bla...Vůbec netuším, jak ho k tomu přemluvit... :(

Tomáš
3. října • 22:02

Je to bolestivý, to je celý.

Gandarf
14. listopadu • 9:03

Každý má svůj šálek čaje. Moje zkušenost je taková, že kondom přeci jen snižuje citlivost penisu; ne markantně, ale rozhodně znatelně. Je však třeba podotknout, že citlivost penisu je věc veskrze individuální a u každého muže rozdílná. S trochou nadsázky se dá říct, že by někteří muži mohli souložit s penisem v sádře, a nepoznali by rozdíl. Snad ze závisti, nás citlivější pak označují za "impotenty". Že mezi citlivostí a vzrušivostí penisu platí přímá úměrnost je snad celkem zbytečné podotýkat... Otázkou zůstává, jestli prezervativ vyhovuje partnerce. I zde se to podřizuje stejným pravidlům citlivosti pochvy, nemluvě o alergiích. A ty nepříjemnosti s použitím kondomu spojené!! Někdy jsou to docela humorné příhody, počínaje přiskřípnutými chloupky, jindy jde do tuhého, jako třeba v případě, že kondom zůstane vězet kdesi velmi hluboko..., a nakonec může jít o pěkný průšvih, když je kondom vadný, a vy to zjistíte až o pár měsíců později... V dlouhodobém, nerizikovém vztahu je šňastnější volit jiný druh antikoncepci. Při rizikovém styku se kondomu nedá odepřít jeho schopnost ochrany před některými pohl. chorobami - pokud je ovšem dodržena správná aplikace.

JSH
12. července • 19:34

To Kometak:Mily hochu,jedine co chapu je to,ze v anonymite Internetu urazis jine.Coz takhle uznat,ze nekomu muze pouzivani kondomu proste vadit a snizovat citlivost?Neni snad nutne nekoho,komu to nevyhovuje,nazvat 100% impotentem!!!Jistou dobu jsme tuto "ochranu" s moji (jiz 11 let) zenou museli pouzivat a shodli jsme se (podotykam ze oba) na tom,ze to proste neni ono.A dovolim si popichnuti:pokud k prodlouzeni milovani musis pouzit kondom,uprimne Te lituji,ono to totiz jde i bez nej,jen se to musi umet.Preju prijemny a uspesny trening!

Martin B.
3. července • 9:29

Nino jsi výjimka. Nepoznal jsem ani jednu ženu asi z 20, která by sama vytáhla kondom a nasadila mi ho na penis. Ale výjimka potvrzuje pravidlo. Závidím tvému partnerovi.

Martin B.
3. července • 9:26

Musím se přiznat, že patřím mezi ty, kteří neradi prezervativy kupují i z toho důvodu, že pocházím z menšího města a lidé, kteří pracují např. v obchodě mě znají. Další proč mě prezervativy vadí je fakt, že po prvním čísle, kdy si ho chlap musí dát dolů, se většinou "otře" o penis, na kterém jsou spermie a druhé číslo tak bývá rizikovější. A do třetice. Jsem vášnivý a když začnu partnerku svádět, tak mám kondomy v kapse. A když už je to v nejlepším, tak musím říct - počkej... a vytáhnout prezervativ, rozbalit, nahmatat z které strany a nasadit. A polovina vzrušení je v pr.... Proto jsem rád, že moje partnerka používá antikoncepční pilulky.

Marcela
18. června • 7:28

Reakce na nazor od chlapa:Podle mne je pouzivani prezervativu vec zkusenosti a nazoru. Nevim, zda prezervativ snizuje citlivost, jsem zena a me to problemy nedela a muj manzel si take nestezuje. Jsem dva roky vdana, tudiz jsme stali partneri a pouzivame prezervativ stale a bez jakychkoliv problemu. At mi tedy pan "chlap" poradi nejakou vhodnou antikoncepci, kdyz hormonalni koncepci odmitam pouzivat (je to prece jen chemie a te mame myslim v sobe a kolem sebe vic nez dost), nitrodelozni telisko povazuji za zasah do organismu (navic mohou z toho pro zenu vyplynout zdravotni problemy) a prerusovana souloz mnohdy vede k otehotneni. A co se tyce pana intelektuala Bajo, tak jeho titul nesvedci o jeho vyzralosti v sexualnim zivote, vzdyt vysokoskolsky titul ma spousta lidi kolem nas (mimichodem ja ho mam taky a nikde se s tim nechvastam).

Nina
3. června • 21:41

Xixma, ja bych asi nechtela aby kondom "chlap sam od sebe vyndal"; myslim ze v jeho pohledu i pohledu vetsiny zenskych to by znamenalo ze "ocekaval sex" a to by mnoho zen urazilo a muzi to vedi. JA nosim 1-2 kondomy (s kvalitou kterych jsem spokojena) v kabelce a tak je vse vyreseno. Doporucuji.

Milan_g
29. května • 14:18

Jestliže někdo preferuje gumu tak aň si ji zkusí dát také přez hlavu a může porovnat......

xixma
28. května • 19:19

bez nich ani ranu! Jestli ho chlap sam od sebe nevynda - pryc od nej! (jeste aby mu sklouznul o))) chlapci jsou sice pekni, ale za smrt ani za kapavku nestoji :-))

Kometak_z_C_B
16. května • 20:26

Nevim, jak nekomu muze kondom snizovat zazitek. Ja pouzivam kondomy od doby, kdy jsem prisel o panictvi a je to s nimi lepsi, nez bez nich. Chlap asi nebude pravym chlapem, kdyz jej zena nedokaze vzrusit i skrze tenkou blanku kondomu. A ze je BAJO 90% impotent, je mi vic, nez jasne.
Jinak ale uznavam, ze zadna ochrana neni 100%. Mne kondom prasknul 2x. Poprve, kdyz jsem o panictvi prichazel a urcite jsem kondomy nasazovat tenkrat neumel a podruhe proste nehoda. Ale nic se nestalo, protoze pro sychr s partnerkou ke kondomum pouzivame bud pilulky, nebo prerusovanou souloz.
A nazaver jeste musim souhlasit s Dusanem, ze kondomy perfektne prodluziji dobu sexu. A to je vzdycky fajn.

Darja
16. května • 13:01

To vse, co pises je zajimave, ale take dosti jednostranny pohled na vec. Avsak nikdo nemuze rozhodovat za vsechny. Co takhle nechat to na lidickach samotnych at to udelaji po svem. Jo a kondomy nekdy pouzivam.

Reňa
14. května • 19:04

Já budu používat symptotermální metodu, která je hodně spolehlivá.
Ale kdo používá hormonální antikoncepci, nitroděložní tělíska nebo pilulky po - to by bylo podle mne lepší používat KONDOM, protože u nitroděložních tělísek a pilulek "po" dochází ne k zabránění početí, ale k tomu, že se oplodněné vajíčko nemůže uhnízdit v děložní sliznici kvůli změnám, které tato antikoncepce v děložní sliznici vyvolává.
Nitroděložní tělísko může i ničit spermie nebo jim znesnadňovat cestu, ale to často nefunguje a dojde k početí a oplodněnému vajíčku je pak zabráněno se uhnízdit v děloze. Hormonální antikoncepce má zabránit ovulaci, ale pokud toto nevyjde, tak se oplodněné vajíčko také zničí tím, že se nemůže uhnízdit v děložní sliznici. A myslím si, že nemůžeme-li jasně určit, jestli je to člověk už po oplodnění, nebo kdy se "stává člověkem", musíme počítat s tím, že to může být člověk už po oplodnění a my přece nemáme právo zabíjet člověka. A proto si myslím, že bychom měli chránit lidský život už od početí, tedy od oplodnění a neměli bychom používat antikoncepci, která zabíjí, místo toho, aby jen zabraňovala vzniku nového života.

Beruška
11. května • 7:30

Po precteni vsech nazoru mi vyplynula jedina vec. Zalezi na kazdem jedinci a paru. Takze preji krasne milovani. :))

Orba
6. května • 11:47

Používám kondom celý život a ani já ani partnerky s tím neměly problém. Ani jednou nesklouzl a ani jednou nepraskl. Vždy také trvám na tom, aby mi ho nasazovala partnerka. Pak to není zdržení, ale legrace a součást předehry. Jedna byla zvlášň vynalézavá nandávala mi ho ústy. :-)

Libushe
30. dubna • 21:19

Musim se zastat chlapu, kondom opravdu snizuje citlivost a vim ze to musi byt nic moc...kdyz i mne vadi a to by pry zenskym melo byt jedno.

pavel
30. dubna • 16:15

to betty> jak jsem psal: hormonalni antikoncepci pouzivame "proti detem" a kondomy, protoze se to potom nemuzi ruzne do neceho utirat a jit se hned umyvat (pritelkyne i ja bydlime zatim u kazdy svojich rodicu a nedelame to jen v noci kdy cestou do koupelny nikoho nepotkame). je to proste pohodlnejsi. nepouzivame kondomy pokazde, tak v 70 % "pripadu".

Betty
29. dubna • 22:15

Pavle, jsem zvedava, kdyz jste s pritelkyni 7 let a patrne monogamni, proc pouzivate dvojitou antikoncepci?

pavel
27. dubna • 11:07

Pouzivame s pritelkyni kondomy as 7 let, zadnej problem nevidime, co se tyce vydrze ? ja nevim podle me je to stejny, proste vydrzim do ty doby nez se holka udela a pak to prozijeme spolecne. Kondomy pouzivame spise protoze neni potom problem "kam s tim". jinak za 7 let se mi ani jendou nestalo aby me sklouznul nebo dokonce prasknul (a to ze jich do rika spotrebujeme kolem 150 kusu). kdyz to neumite pouzivat tak se nedivte. pneumatika na kole u auta vam taky sklouzne nebo praskne kdyz ji tam date spatne nebo neodborne. :o)ps: pritelkyne bere zaroven hormonalni antikoncepci.

Bluess
26. dubna • 21:33

Bajo,myslím že být víc lidí jako ty ,tak už je počet lidí na zeměkouli tak třikrát větší.Kondom považuju za jednu s věcí bez které se človět ,který sexuálně žije asi moc neobejde....

Nat
26. dubna • 10:49

Souhlasím s Bjork a Sissi. Bylo úžasný se milovat jen tak, když jsem brala HAK. Kdykoliv, kdekoliv. Ale pomohlo to k narušení mého zdraví (asi) a tak jsem přestala. Myslím, že někdo, kdo použil kondom jednou, nemá právo srovnávat s a bez. Pro nás to napoprvé s kondomem taky nebylo nic moc, ale když je cvik, tak nasazení zážitek prakticky nenaruší. Dnes už je to víc jak rok. Vím, že bez něj by to bylo ještě lepší, ale s ním mi to nevadí. Opravdu necítím žádný rozdíl v prožitku. Fakt jediná malá vada je, že ten kondom musí být po ruce.

Jerry
24. dubna • 14:54

Pritelkyne vysadila hormonalni antikoncepci (za to jsem vazne rad ... jen jsem zvedavej, co to udela s tvarem jejich prsou ... uz vidim tu debatu ach jo, ale co, jen do me :-) a pouzivame kondom a vsechno je OK i z moji strany a nejake zdrzeni mi vubec nevadi a fakt mi to trva dyl a to se mi taky libi. No a mensi citlivost ... jo, je to trochu jiny, ale nemuzu rict, jestli horsi nebo lepsi, proste jiny.

Zuzik
23. dubna • 11:50

To Haven: no jo ja si vzpomnela, ze byvaly pritel, ktery prezervativy primo nesnasel a kvuli kteremu jsem brala hormony (blba kaca) ho mel fakt mensiho a mozna by mu z nej sklouzl...

Haven
22. dubna • 9:56

Vanda P, treba si vybrat kondomy s lubrikantem, pak to neni neprijemne. Dale mam zkusenosti ze kdyz potencialni sexualni partner vehementne protestuje proti pouziti kondomu (ruzne vymluvy) pozdeji zjistim ze patrne proto ze ma penis tak maly ze se mu na nem kondom ani neudrzi, hihihi

bjork
22. dubna • 5:34

Jelikož mi nevyhovuje žádná hormonální antikoncepce (zkusila jsem 11 odlišných preparátů) jsme nuceni s přítelem používat kondom (už 4 roky). Zatím, do doby než se rozhodneme "do toho prásknout". Ani mě, ani mému příteli však používání kondomů nepřipadá jako něco nepříjemného, naopak, užijeme si i legrace. Navíc nakupujete -li ve specializovaných prodejnách dáte mi za pravdu že je výběr je obrovský a kvalita vysoká. Mimochodem za ty 4 roky co jsme spolu nám neprasklani jeden. Sice vím že bez "něj" by to pro nás oba bylo jiné, intimnější, ale když se smíříte s faktem že jinak to nejde a pokusíte se najít v tom výhodu ( např. různé tvarované, vroubkované a jinak upravené pro větší potěšení dam, nebo opravdu delší výdrž muže), je to pro vás přirozené stejně jako "soulož bez". To je názor můj a můj partner s ním naprosto souhlasí.

Sissi
20. dubna • 22:33

Ještě se chci zastat Heleny, na kterou zde pánové útočí. Takže pánové, v dnešní době jsou na trhu kondomy, které na sexuální prožitky skutečně nemají vliv, byly na to dělány odborné testy a průzkumy. Vše je ve vaší psychice, která má na sex velký vliv. Psychika v našem sexuálním životě hraje velkou roli! Takže je to v tom, že vás to prostě nevzrušuje a nechcete to. Fyzično a psychično spolu souvisí, tak to je!

Sissi
20. dubna • 22:30

Prokousala jsem se přízpěvky a teď je řada na mně! Musela jsem vysadit hormonální antikoncepci, protože mi dost narušila zdraví. Už dlouho používáme s partnerem kondom a je to v pohodě! Už i v ČR jsou k sehnání velmi kvalitní kondomy z uhlíkových vláken, které jsou velmi tenké a spolehlivé. Problém s kondomem jsme nikdy neměli a sex si dokážeme užít! Většinou kondom nasazujeme až před výbuchem. Já vím, že bez kondomu je to NEJ, ale co pak s mimčem? Zdraví si ničit dál nechci hormonální antikoncepcí, nebo dalšími nepřirozenými zásahy do organismu. Kondomy jsou náhodou DOST dobrý vynález! Rozhodně mi kondom nezpůsobí nadváhu, celulitidu a jiné choroby :)

Jitulka
20. dubna • 19:57

Používáme kondom už 5 let, a je naprosto v pohodě. Pro mě to má hodně výhod: partner víc vydrží, nemusím se bát, že zapomenu na pilulku (většina mých těhotných kamarádek "zapoměla", nemusím tak často na gyndu, nemusím si platit prášky (dost drahé), a navíc mi to připadá rovnoprávnější (žena si nakonec víc "užije", myslím těhotenství atd.), tak aň se chlapi snaží, je to jen na nich, když nepřekonají stud, nic nebude "-). Taky nevěřím, že je to opravdu tak bezpečné...A na závěr, ja osobně nemam pocit, že by to bez kondomu bylo o tolik lepší, jenom to zdržení je fakt mínus.

Dusan
20. dubna • 8:23

Kdyz jsem si precetl vsechny predchozi nazory tak jsem se docela posmal. Jako muz muzu rict, ze prezervativ opravdu prodluzuje vydrz (vlastni zkusenost) a pokud ani jeden z partneru proti nemu nic nema tak doporucuji. Verim ze existuji lide, pro ktere je to nesnesitelne, tak at pouziji neco jineho. Ja z moji strany doporucuji, moje partnerka take proti kondomu nic nema. Vse co jsem napsal je pouze muj nazor a verim ze nekteri muzou mit jiny. Jinak BAJO na VS jsi docela .... Ale to jsi rekl Ty.

Lenny
19. dubna • 16:36

To Zuzik..naprosto souhlasim se vsim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To Akroj....jojo presne tak, moooooooc hezky jsi mu to napsala,presne muj nazor!!!!!

Zuzik
19. dubna • 14:16

Bajo: dobrý, Tvoje argumenty mají asi větší váhu, když jsi tak vzdělaný. Bylo by hezký, kdyby si lidi byli věrní, ale není to tak. Milování s kondomem není ono, ale je to přeci jen lepší, než milování s někým koho dobře neznám naostro. Přijde mi to od chlapů docela sobecký - samozřejmost, že partnerka používá hormonální antikoncepci. Nemusí to být nutně otázka zdravotní - já ji už neberu, začalo mi vadit, že do sebe cpu hormony. Neverim, ze by to zenu chranilo proti rakovine, spis naopak. Shrnu to, nejsem velkou priznivkyni prezervativu, ale nekdy je jejich pouziti docela vhodny.

akroj
19. dubna • 10:51

Omlouvám se za první reakci na příspěvek Baja, ale nedá mi to.
Milý Bajo, jestliže tě kondom na 90% znecitliví (jak sám píšeš), zkus si ho příště nasazovat podle návodu a nepřetahovat přes hlavu! Je velice hezké, že jsi se zde pochlubil svým vysokoškolským vzděláním, alespoň teď už vím, že ten pán, který "si to dělá sám na veřejných záchodcích pražského metra" (jak jsi se opět popsal sám), má ten mnou obdivovaný vysokoškolský titul. Pravděpodobně jsi gynekolog, když se tak vyznáš v nejefektivnější ochraně. Tak už jsem se uklidnila. Pro ty, kteří ještě nečetli příspěvek od BAJO: vřele doporučuji!

akroj
19. dubna • 10:38

BAJO! Jsi ignorant!

Mondy
19. dubna • 8:43

Kondom jsme používali několik let, párkrát se nám stalo, že praskl. Jednou se stalo, že zůstal uvězněný ve mně. Partner kondom neodmítá, ale mně nevyhovuje, při jeho používám mám při milování pocit, že neklouže tak hladce, jako holý penis :-). Možná jde jen o pocit. Mohu používat hormonální antikoncepci a jsem s ní nadmíru spokojená :-). Mladým bych ale doporučovala kondom používat, zvlášň sřídají-li partnery.

Lover
19. dubna • 8:34

Aň si Helena,autorka článku, jeden kondom koupí a vyzkouší (třeba na prstu ...), co a jak přes něj cítí !

Lenka
18. dubna • 18:14

To BAJO.....ne na nic, nanic...pane vysokoskolsky..

Lenka
18. dubna • 18:12

Kondom jsme s partnerem pouzivali cca rok a naprosto v pohode, i jsme se oba nasmali.On tvrdi, ze je to v pohode s i bez nej.Podle me jde jen o psychiku.Kondom by mely nasazovat zeny, je to lepsi!!

Vanda P.
18. dubna • 14:44

Níže uvedené pány zcela chápu. Zkoušeli jsme to s kondomem jenom jednou, když jsem přestala brát pilulky. Musím říci, že i pro mne to bylo dost nepříjemné. Jednak i při použití gelu fungoval materiál prezervativu jako přísavka, jednak jsem měla pocit, že ve mně není můj muž, ale nějaké cizí těleso. Milování jsme dokončili bez něj a víc ho nepoužíváme. Chce to ale naprostou spolehlivost obou partnerů.

Karkulka
18. dubna • 14:44

Milujeme se s kondomem uz vice nez 4 roky, protoze nemohu pouzivat hormonalni antikoncepci a na teliska jsem moc mlada. Musim rict ze i mne stve preruseni kdy si ho musi partner nasadit a taky jsme si oba mysleli, ze bez kondomu to musi byt lepsi, ale jednou se nam stalo ze nam hned ze zacatku sklouznul a ani jede znas si toho nevsimnul a pak kdyz jsme se o tom bavili tak jsme musely uznat ze v tom nebyl zadny rozdil. Opakuju zadny. Neprijemne to pro muze je asi jen kdyz si ho musi natahnout.

Bajo
18. dubna • 13:28

Rozumím některým ženám, které tvrdí, že kondom nesnižuje sexuální vzrušení. Ale ženy, uvědomte si, že by si kondom nenasazujete na poštěváčka nebo na vaši nejcitlivější část těla!!! To my muži to odneseme. Kondom mě osobně na 90% znecitliví a nikdy, opakuji nikdy, jsem při souloži s kondomem nedosáhl vyvrcholení. Díkybohu! Protože nám dvakrát z šesti použití prasknul! Jsou to největší šity na trhu, nechrání ani před otěhotněním dostatečně ani před chorobami!!! A aň se mi někdo nesnaží namluvit, že si ho neumím natáhnout pořádně! Nikomu kondom nedoporučuju, to je stokrát lepší si to udělat sám na veřejných záchodcích pražského metra... Jen podotýkám, že nejsem žádný primitiv se základním vzděláním, který píše hovadiny. Jsem vysokoškolsky vzdělaný člověk. Jednám takto nejen z vlastní zkušenosti! Jsem pouze rozhořčen, jak někdo může takovéto výrobky propagovat a říkat tomu "ochrana"! Jediná spolehlivá ochrana před nežádoucím otěhotněním je hormonální antikoncepce, věřit se dá i různým spermicidům, doporučit mohu např. Patentex oval (doporučuje i .MUDr.Radim Uzel), dále pak nitroděložní tělíska (pro ženy, které již rodily). Na ochranu před pohlavními chorobami vám mohu doporučit jedno: Nesouložte s někým, koho dobře neznáte a o kom víte, že vede promiskuitní život. A pamatujte: KONDOMY JSOU NA NIC!!!!

chlap
18. dubna • 13:24

Pisi zde same zene,takze jeden nazor z druhe strany.Nevim,kde pani Helena prisla na to,ze prezervativ nesnizuje eroticky zazitek.Snizuje!Mozna ne ji,ale muzum vzdy.Bez nej je to proste jine.Lepsi.Ohledne studu pri nakupu prezervativu bych si dovolil pochybovat,zejmena u mladsi generace.Tam samozrejme ma tato ochrana svuj nezasupitelny vyznam.Ne vsak tam,kde jsou stali partneri.

Diana
18. dubna • 11:13

Ja osobne nemam nic proti pouzivani kondomu - staci vybrat ty spravne druhy a intimni chvilky jsou pak s ochranou stejne jako bez ni. Neni v tom jiny rozdil nez psychicke pocity.
Ale s mym partnerem je pouzivat nemuzeme, nebot i pri spravne manipulaci s temito vyrobky ma on
problem, protoze jsou mu vsechny male - zda se, ze je vyrabena jen jedna ci dve univerzalni velikosti a pokud ma
nektery muz potrebu vetsi velikosti
kondomu, nema sanci jej nikde sehnat.
Mne by spis zajimalo, kde se daji objednat vetsi velikosti techto vyrobku, protoze kupovat si jen tak
"od oka" nelze, to se dosti prodrazi.

Kukacka
18. dubna • 10:53

Prezervativ jsme take pouzili jen jednou,ze studu pred partnerem jsem si o nej nikdy nerekla,jen jednou.Bylo to takove zvlastni,bez nej je to lepsi,ale pokud nema zena ochranu,je blbe,ze partner nemuze byt v ni porad...

triss
18. dubna • 9:36

Tez jsme prezervativ pouzili jen jednou, ale ja z toho nic nemela. Bylo to vylozene nemastny neslany.

Jaja
18. dubna • 6:49

Prezervativ jsme byli nuceni pouzit jen jednou jedinkrat a byl to pro me ten nejlepsi zazitek v zivote, protoze partner vydrzel dyl.

Jagan
18. dubna • 2:12

Vážená paní Heleno.Na ženu která pravděpodobně preservativ nikdy nemusela použít máte naprosto scestné argumenty k jejich používání mimo toho,že zajišňují poměrně spolehlivou ochranu před chorobami.Pokud byste chtěla diskutovat o snižování erotického zážitku s ochranou,nebo bez tak byste musela ten rozdíl zažít,a ne o tom pouze slyšet.Jiná stránka této věci je,že není možné nechávat ochranu před otěhotněním pouze na ženě protože to je podle mne sobectví,ale to je jiná strana mince.Jinak bych na konec přirovnal milování s ochranou,jako když gurmán pojídá svého oblíbeného humra s latexovým potahem na jazyku.No,jako přirovnání to kulhá,ale mazat to nebudu.

Doporučujeme

Články odjinud