Necítíte se ve své kůži? Možná vám škodí dieta

Necítíte se ve své kůži? Možná vám škodí dieta

Toužíte po dokonalé postavě a děláte vše pro to, abyste jí dosáhla? Trápíte se drastickou dietou, ale výsledky vám vlastně nedělají radost a celkově se necítíte ve své kůži? Možná si škodíte právě dietou! Jak to poznáte?

Bolesti hlavy

V poslední době je móda vyřadit z jídelníčku kompletně cukr. Tělu ale takový rychlý šok nesvědčí a první to pocítí hlava, která vás bude bolet. Aby tělo správně fungovalo, potřebuje dostatek energie v podobě sacharidů. Neznamená to samozřejmě, že do sebe musíte cpát čokoládu nebo dortíky, ale jakmile vás rozbolí hlava, budete se cítit malátná nebo vám bude na omdlení, dejte si banán nebo jablko, ze kterého načerpáte fruktózu.

Pokračování 2 / 6

Honí vás mlsná

Pokud máte neustále chuť na něco, co podle vás nespadá do vašeho jídelníčku, zřejmě se vám tělo snaží naznačit, že mu něco chybí. Jestliže toužíte po konkrétním jídle, jako je maso nebo zelenina, neměl by být problém ho do svého jídelníčku zařadit. Pakliže vás honí chutě na čokoládu nebo zmrzlinu, tělo si asi ještě nezvyklo na omezený režim. Je ale snadné ho oklamat – zkuste ovoce nebo kousek hořké čokolády.

Pokračování 3 / 6

Absence menstruace

Občas se stává, že při radikální dietě dojte k výpadku periody. Často je na vině nedostatek živin, což znamená, že vaše dieta není vyvážená a potřebujete tělu dodat nezbytné vitamíny. Jinak tělo omezí produkci ženských pohlavních orgánů, s čímž souvisí i dočasná ztráta menstruace.

Pokračování 4 / 6

Neustále myslíte na jídlo

Jestliže přemýšlíte o jídle dokonce i tehdy, když jíte, něco není v pořádku. Nemůžete si celý den plánovat podle jídla nebo snít o tom, co dobrého byste si dala, protože to akorát podněcuje chutě. Pánem jídelníčku jste vy, takže si ho sestavte tak, abyste měla každý den dostatečnou a zdravou výživu, pak vás nečekaný hlad nemůže překvapit.

Pokračování 5 / 6

Únava

I neustálá únava, kdy usínáte u počítače a neustále se vám zavírají oči i přesto, že jste spánku měla dostatek, vám může naznačit, že něco není v pořádku. Tělo zřejmě trpí nedostatkem kalorií, které potřebuje k běžnému výdeji energie. Měla byste se najíst plnohodnotně, což se dá splnit, aniž byste musela jíst nezdravě.

Pokračování 6 / 6

Náladovost

Už si ani nepamatujete, kdy jste naposledy byla duševně v pohodě? Jste stále podrážděná a náladová nebo vám častěji bývá smutno? Je to náznak, že vaše tělo strádá. Možná jste zvolila nevhodnou dietu, při které se vám nedostávají živiny, které tělo skutečně potřebuje. Zkuste zařadit potraviny, které jste dlouho neměla, případně vyzkoušet jinou dietu.

Doporučujeme

Články odjinud