Nejčastější erotické sny: Jste kvůli snění o sexu hříšnou i ve skutečnosti? | Foto: iStock

Foto: iStock

Nejčastější erotické sny: Jste kvůli snění o sexu hříšnou i ve skutečnosti?

Nejen jasnovidci a věštci přikládají snům zásadní význam, ale jejich váhu nepodceňují ani psychologové. Co znamená to, o čem sníte? A jaký význam mají sny o sexu? Možná že naznačují vaše touhy, ale i skryté obavy.

Proč se vám zdá o sexu?

Během každého spaní se nám podle dostupných údajů zdají sny v průměru kolem dvou hodin. To je celkem dost na to, abyste si je pamatovala a někdy z nich mohla mít také smíšené pocity. Co když se vám ale zdají sny o sexu? I když mužům se sny o milování zdají o něco častěji než ženám, ani u dam erotické sny zdaleka nejsou výjimkou.

Jak probíhá moderní výklad snů? Podívejte se na video:

Pokračování 2 / 8

Podvedla jste ve snu svého partnera?

Zatímco někdo může mít po takových typech snů pocit viny a sklony k výčitkám, psychologové veřejnost uklidňují, že tyto pocity nejsou namístě. A to ani v případě, že ve snu podvedete svého partnera.

„Ve většině případů jsou sny velmi náhodné, pouze inspirované něčím, co jsme zahlédli v televizi, přečetli v časopise nebo se jedná o vzpomínku, na kterou už naše mysl dávno zapomněla. Pro některé zadané osoby mohou sexuální sny fungovat také jako ventil, díky němuž zůstanou v reálném životě svému partnerovi věrní,“ popisuje původ snů psycholožka Becky Spelmanová pro NetDoctor.

Podle psycholožky se může stát i to, že se vám zdá dokonce sexuální sen o někom, kdo vás nepřitahuje. Nemusíte tedy mít obavy, že sny o sexu s někým jiným, než je váš skutečný partner, znamenají, že ve vztahu nejste spokojená.

Pokračování 3 / 8

Zrada partnera značí podezíravost

Pokud se vám zdá o tom, že vás váš partner podvedl, a dokonce opakovaně, nemusíte se bát. Alespoň ne toho, že by sny odrážely partnerovu nevěru. Obavy byste však měla mít o svou důvěru k partnerovi a možnou podezřívavost, která se někde hluboko ve vás skrývá.

Podle psychologů může být její původ v dětství nebo třeba v minulém vztahu a nemusí mít vůbec co dočinění s vaším současným partnerem. Tak či tak byste se měla zamyslet, zda svému partnerovi plně důvěřujete, a pokud si na otázku odpovíte, že ne, zapátrejte po možné příčině. A to zvláště, jestli se vám sny o partnerově zradě zdají opakovaně.

Pokračování 4 / 8

Sex na veřejnosti

Zdá se vám o sexu na veřejnosti? Exhibicionismus ve snech patří mezi běžné součásti snění. Podle psychologa Keitha Hearnea vás tento typ snu nemusí nijak znepokojovat. Odráží totiž vaše skryté touhy, ale ne ty sexuální. „Nahota na veřejnosti naznačuje, že ve skutečném životě chcete být svobodná. Naopak sex na veřejnosti poukazuje na touhu šokovat jiné lidi. Jednoduše řečeno, chcete na sebe strhávat pozornost,“ vysvětlil psycholog.

Pokračování 5 / 8

Návrat k expříteli

Vrátila jste se ve svém snu ke svému ex nebo s ním rovnou skončila v posteli? Není nutné se hned bát, že byste snad neměla jasno ve svých emocích. Podle psychologů jde především o to, že je váš rozchod příliš čerstvý. Zatímco racionálně se s ním můžete hned smířit, vašemu podvědomí trvá delší dobu, než zapomene na váš intimní a fyzický kontakt.

Krátce po rozchodu to tedy může značit, že se vám po něm stýská, ale stejně tak i jenom to, že se mezi vámi vytvořil jakýsi návyk fyzického chování, které v každém vztahu podporuje i vyvolává emocionální a fyzickou blízkost. Trvá proto nějakou dobu, než na tento návyk zapomenete.

Pokračování 6 / 8

Sex s neznámým cizincem

Zdálo se vám v noci o sexu s neznámým cizincem? Jedná se o jeden z nejčastějších typů erotického snění vůbec. Tvář cizince je navíc často špatně čitelná, zahalená nebo nezřetelná. Podle známé spisovatelky Tracey Cox jde o to, že možná ve skutečném životě nemáte dostatečně uskutečněné a naplněné všechny své fyzické touhy a potřeby. Je tedy na zvážení, zda byste se s vaším partnerem neměli oddávat intimitě častěji.

Pokračování 7 / 8

Románek s celebritou

V případě snů o sexu s celebritou může jít i o pouhou banalitu. Nejspíše jste danou osobu někde viděla, například ve filmu či reklamě a pomyslela jste si, že vypadá dobře a sluší jí to. Sen může mít ale podle všeho i úplně jiný, skrytý význam. Je možné, že toužíte po pozornosti, které se vám ale ve skutečnosti nedostává tolik, kolik si přejete. Sny tak pravděpodobně reflektují vaše přání být úspěšnější a mít větší uznání.

Pokračování 8 / 8

Sex s někým, koho nemusíte

Spala jste ve snu s někým, koho nemusíte, nebo vás nepřitahuje? Podle publicisticky Tracey Cox může jít o skryté znamení, že byste mu měla dát šanci k usmíření nebo alespoň se pokusit o lepší poznání. Zloba a nenávist jsou totiž nežádoucí a negativní emoce, které vaši psychiku vyčerpávají. Takový sen ale může také symbolizovat touhu vašeho podvědomí mít nad daným člověkem kontrolu nebo nadvládu.

Doporučujeme

Články odjinud