Nejdražší mobil světa přijde na 140 milionů

Nejdražší mobil světa přijde na 140 milionů

Britský designér Stuart Hughes se snažil vyrobit nejdražší mobil světa. A práce se mu povedla, když přístroj iPhone zabalil do celé hrsti diamantů. Hodnota tohoto luxusního třpytícího se klenotu je odhadována na pět milionů liber.

V přepočtu na koruny tak jeden kus nejdražšího mobilu světa přijde majitele, který objednal hned dva kusy, na 140 milionů korun.

Obal přístroje pokrývá podle Hughese pět set diamantů o celkové váze sto karátů. Exkluzivní kameny pak kryjí interaktivní tlačítko na čelním panelu mobilu. Zákazník si může vybrat, zda pro tohle tlačítko bude chtít 7,4 karátu vážící růžový diamant, či bezbarvý osmikarátový kámen. Jen tyto dva kameny dohromady stojí čtyři miliony liber – asi 111,5 milionu korun. Na zadní straně obalu je pak symbol Apple vyveden z 53 kamenů zasazených do růžového zlata.

Osmatřicetiletý britský designér vyrobil zatím dva mobily a to na zakázku nejmenovaného australského zákazníka. „Byla to úžasná výzva a výsledkem své práce jsem velmi potěšen, ty telefony vypadají opravdu luxusně,“ uvedl Hughes.

Krabička pro mobily je vyrobena ze sedmikilogramového kvádru žuly vyložené luxusní kůží.

ČTĚTE TAKÉ:
Stylové a pohodlné pánské spodní prádlo!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud