Nejlepší čas pro sex je v 7.30 ráno | Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Nejlepší čas pro sex je v 7.30 ráno

V 7.30 ráno bývá velká část české populace dávno v práci. Podle britských sexuologů je to ale nejlepší čas pro sex. Člověk je v tu chvíli nejvýkonnější a také si ho nejlépe užije. V půl osmé ráno totiž v těle pulzuje vysoká hladina pohlavních hormonů a také adrenalin potřebný pro správnou výkonnost.

„Oba partneři jsou odpočatí se zvýšenou citlivostí všech smyslů. Když se zrovna probouzíte, vaše tělo sexuálně lépe reaguje,“ tvrdí sexuoložka Suzie Haymanová z Londýna.

Její teorii podporují také výzkumy z Itálie, kde zjistili, že v 7.30 ráno dosáhne nejvíce lidí orgasmu a počne nejvíce dětí. Zvláště ženám sex po ránu prospívá, pokud mají večer problém s dosažením orgasmu.

Ovšem je potřeba vzít v potaz, že 7.30 asi nebude ideálním časem pro Čechy. Italové i Britové totiž vstávají později a později než Češi chodí do práce. Pracovní den těchto národů začíná v osm či devět hodin, zatímco Češi by museli souložit v práci, neboť většina z nich chodí na šestou či sedmou. Pro ně tedy platí, že nejlepší čas na sex je v 6.30 po probuzení, chodí-li do práce na sedmou.

Doporučujeme

Články odjinud