Nejlepší přílohy z brambor? Vyzkoušejte placky, muffiny nebo pyré!

14. 10. 2016
Nejlepší přílohy z brambor? Vyzkoušejte placky, muffiny nebo pyré!
Superhrdiny podzimního hodování jsou brambory. Říká se o nich, že jsou největším zdrojem vitamínu C v naší zemi. Ani chuťově nemají konkurenci.

Bramborové placky s posypem

4 porce příprava: 60 minut

800 g brambor typu B, 70 g másla, 1 vejce, 200 g polohrubé mouky + podle potřeby, 50 g bramborového škrobu, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžička soli

POSYP: máslo na potření, 2 lžíce máku, 2 lžíce sezamového semínka, 1 lžička sušeného česneku, hrubozrnná sůl, pepř

Brambory uvařené ve slupce oloupejte a najemno nastrouhejte. Smíchejte je spolu s rozehřátým máslem, vejcem, moukou, škrobem, práškem do pečiva a solí. Vypracujte těsto. Podle potřeby přidejte ještě mouku. Těsto nechte v chladu odpočívat asi 5 minut. Poté jej rozdělte na 8 částí, vyválejte placky a ty přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete je máslem, posypte směsí z máku, sezamu, sušeného česneku, soli a pepře. Pečte v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova, asi 15 minut.

NÁŠ TIP: Do náplně dejte trochu nakrájeného kysaného zelí a místo parmazánu posypejte brynzou.

Další recepty najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní jídlo, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

S příchodem víkendu na sebe navalíte spoustu stereotypní domácí práce. Nic moc zábava. Přes týden jste na ni neměli chuť ani čas. Však uvidíte, jak dlouho nudné uklízení vydržíte.…

Nejčtenější články

Doporučujeme