Klasický grilovaný hamburger
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut
Ingredience:
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 vejce
- 1 stroužek česneku (najemno nasekaný)
- 1 malá cibule (najemno nasekaná)
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky pepře
- 4 housky na hamburgery
- salát, rajčata, okurky, sýr podle chuti
Postup:
V míse smíchejte mleté maso, vejce, česnek, cibuli, sůl a pepř. Tvořte karbanátky o stejné velikosti. Grilujte karbanátky na středně rozpáleném grilu 5–7 minut z každé strany. Podávejte v housce s oblíbenými přílohami.
Pokračování 2 / 7
Grilované masové kuličky na špejli
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Ingredience:
- 500 g mletého vepřového masa
- 1 stroužek česneku (najemno nasekaný)
- 1 malá cibule (najemno nasekaná)
- 1 lžička mleté papriky
- sůl a pepř podle chuti
- špejle
Anežka Arnsteinová
13. června 2024
Postup:
Smíchejte mleté maso, česnek, cibuli, papriku, sůl a pepř. Tvořte malé kuličky a napichujte je na špejle. Grilujte na středně rozpáleném grilu 10–12 minut, pravidelně otáčejte.
Pokračování 3 / 7
Grilované masové tacos
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 25 minut
Ingredience:
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1/2 lžičky chilli
- sůl a pepř podle chuti
- tortilly
- salát, rajčata, sýr, avokádo
Postup:
V míse smíchejte maso, koření, sůl a pepř. Grilujte maso na středně rozpáleném grilu 8–10 minut. Naplňte tortilly grilovaným masem a oblíbenými přílohami.
Pokračování 4 / 7
Grilované plněné papriky s mletým masem
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 50 minut
Ingredience:
- 4 velké papriky
- 500 g mletého masa (směs hovězího a vepřového)
- 1 stroužek česneku (najemno nasekaný)
- 1 malá cibule (najemno nasekaná)
- 1 hrst strouhanky
- 1 vejce
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
Odkrojte vršky paprik a odstraňte semínka. Smíchejte mleté maso, česnek, cibuli, strouhanku, vejce, sůl a pepř. Naplňte papriky masovou směsí. Grilujte na středně rozpáleném grilu 25–30 minut.
Anežka Arnsteinová
1. července 2024
Pokračování 5 / 7
Grilované mleté masové špízy s cuketou
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 35 minut
Ingredience:
- 500 g mletého kuřecího masa
- 1 cuketa (na plátky)
- 1 lžička oregana
- sůl a pepř podle chuti
- špejle
Postup:
Smíchejte mleté maso, oregano, sůl a pepř. Tvořte malé kuličky, obalte je cuketovými plátky a napíchněte na špejli. Grilujte na středně rozpáleném grilu 15–20 minut.
Pokračování 6 / 7
Grilované mleté masové placky s fetou
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut
Ingredience:
- 500 g mletého jehněčího masa
- 100 g sýra feta (rozdrobeného)
- 1 stroužek česneku (najemno nasekaný)
- 1 lžička mleté papriky
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
Smíchejte mleté maso, fetu, česnek, papriku, sůl a pepř. Tvořte placky o stejné velikosti. Grilujte na středně rozpáleném grilu 10–12 minut z každé strany. Podávat můžete s fetou v pita chlebu.
Pokračování 7 / 7
Grilované masové rolky s bazalkou
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Ingredience:
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 svazek čerstvé bazalky
- 1 stroužek česneku (najemno nasekaný)
- 1 vejce
- 1 hrst strouhanky
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
Smíchejte mleté maso, nasekanou bazalku, česnek, vejce, strouhanku, sůl a pepř. Tvořte rolky a pevně je zabalte do alobalu. Grilujte na středně rozpáleném grilu 20–25 minut. Podávejte na chlebu se zeleninou a dipem.
Anežka Arnsteinová
27. června 2024