Vyzkoušejte tyto jedinečné recepty a obohaťte své letní grilování o nové chutě a zážitky. Grilované ovoce je nejen jednoduché na přípravu, ale také zdravé a plné vitaminů.
Burrata s grilovanými hrozny a listy bazalky
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 20 minut
Ingredience:
- 200 g hroznů
- 1 burrata
- čerstvé listy bazalky
- olivový olej
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
Hrozny napíchejte na párátka nebo špejle, dejte na gril a grilujte je 5 až 7 minut, dokud nezačnou měknout a lehce se opékat. Na talíř umístěte burratu, obklopte ji grilovanými hrozny a ozdobte čerstvými listy bazalky. Pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete podle chuti. Podávejte ihned.
Pokračování 2 / 7
Grilovaný ovocný špíz
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 15 minut
Ingredience:
- 1 ananas
- 2 kiwi
- 6 jahod
- 1 mango nebo jiné ovoce podle vašich preferencí, hodí se například broskve, nektarinky, meruňky, meloun atd.
- budete potřebovat dřevěné špejle
Postup:
Nakrájejte ovoce na kousky velikosti sousta. Ovoce napichujte střídavě na dřevěné špejle. Grilujte 8 až 10 minut, dokud ovoce nezačne karamelizovat a nezíská krásnou zlatavou barvu. Podávejte teplé jako sladkou pochoutku nebo přílohu.
Anežka Arnsteinová
13. června 2024
Pokračování 3 / 7
Broskvový salát se sýrem a mandlemi
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 15 minut
Ingredience:
- 4 broskve
- 150 g borůvek
- 100 g rukoly
- 50 g sýra feta
- 30 g mandlí
- olivový olej
- balzamikový ocet
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
Broskve rozkrojte na poloviny, vyjměte pecku a grilujte je 3 až 5 minut. Grilované broskve nakrájejte na plátky a smíchejte s borůvkami a rukolou. Posypte rozdrobeným sýrem feta a nasekanými mandlemi. Zalijte olivovým olejem a balzamikovým octem, osolte a opepřete podle chuti. Podávejte jako lehký letní salát.
Pokračování 4 / 7
Pečené meruňky na špejlích
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 10 minut
Ingredience:
- budete potřebovat dřevěné špejle
Postup:
Meruňky rozkrojte na poloviny a vyjměte pecky. Napichujte meruňky na špejle. Grilujte 5 až 7 minut, dokud meruňky nezměknou a nezačnou karamelizovat. Podávejte teplé jako zdravou svačinku nebo dezert.
Pokračování 5 / 7
Grilované broskve se zmrzlinou
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 10 minut
Ingredience:
- 4 broskve
- vanilková zmrzlina
- med
Postup:
Broskve rozkrojte na poloviny a vyjměte pecky. Grilujte je 5 až 7 minut, dokud nezměknou a nezačnou karamelizovat. Servírujte teplé broskve s kopečkem vanilkové zmrzliny a přelité medem. Podávejte ihned.
Pokračování 6 / 7
Grilované plátky ananasu s čerstvou mátou
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 15 minut
Ingredience:
- 1 ananas
- čerstvé listy máty
- med
Postup:
Ananas oloupejte a nakrájejte na plátky. Grilujte plátky ananasu 5 až 7 minut z každé strany, dokud nezískají zlatavou barvu. Podávejte ozdobené čerstvými lístky máty a přelité medem.
Pokračování 7 / 7
Grilovaný meloun
Počet porcí: 8
Doba přípravy: 10 minut
Ingredience:
Postup:
Meloun nakrájejte na silnější plátky nebo trojúhelníčky. Grilujte 3 až 5 minut z každé strany, dokud nezačne lehce karamelizovat. Podávejte jako osvěžující přílohu nebo dezert.
Anežka Arnsteinová
27. června 2024