Burrata s grilovanými hrozny a listy bazalky iStockphoto.com

Burrata s grilovanými hrozny a listy bazalky iStockphoto.com

Grilované ovocné kousky na špejlích iStockphoto.com
Pečené meruňky na špejlích iStockphoto.com
Grilované broskve se zmrzlinou iStockphoto.com
Grilované plátky ananasu s čerstvou mátou iStockphoto.com
7
Fotogalerie

7 nejlepších receptů na grilované ovoce

Léto je ideální čas na grilování, tak proč nezahrnout do svého grilovacího repertoáru i trochu netradiční přísadu – ovoce! Grilované ovoce je nejen chutné, ale také zdravé a svěží. Připravili jsme pro vás 7 nejlepších receptů, které potěší chuťové pohárky vašich hostů.

Vyzkoušejte tyto jedinečné recepty a obohaťte své letní grilování o nové chutě a zážitky. Grilované ovoce je nejen jednoduché na přípravu, ale také zdravé a plné vitaminů.

Burrata s grilovanými hrozny a listy bazalky

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 20 minut

Ingredience:

  • 200 g hroznů
  • 1 burrata
  • čerstvé listy bazalky
  • olivový olej
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

Hrozny napíchejte na párátka nebo špejle, dejte na gril a grilujte je 5 až 7 minut, dokud nezačnou měknout a lehce se opékat. Na talíř umístěte burratu, obklopte ji grilovanými hrozny a ozdobte čerstvými listy bazalky. Pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete podle chuti. Podávejte ihned.

Pokračování 2 / 7

Grilovaný ovocný špíz

Počet porcí: 6
Doba přípravy: 15 minut

Ingredience:

  • 1 ananas
  • 2 kiwi
  • 6 jahod
  • 1 mango nebo jiné ovoce podle vašich preferencí, hodí se například broskve, nektarinky, meruňky, meloun atd.
  • budete potřebovat dřevěné špejle

Postup:

Nakrájejte ovoce na kousky velikosti sousta. Ovoce napichujte střídavě na dřevěné špejle. Grilujte 8 až 10 minut, dokud ovoce nezačne karamelizovat a nezíská krásnou zlatavou barvu. Podávejte teplé jako sladkou pochoutku nebo přílohu.

Pokračování 3 / 7

Broskvový salát se sýrem a mandlemi

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 15 minut

Ingredience:

  • 4 broskve
  • 150 g borůvek
  • 100 g rukoly
  • 50 g sýra feta
  • 30 g mandlí
  • olivový olej
  • balzamikový ocet
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

Broskve rozkrojte na poloviny, vyjměte pecku a grilujte je 3 až 5 minut. Grilované broskve nakrájejte na plátky a smíchejte s borůvkami a rukolou. Posypte rozdrobeným sýrem feta a nasekanými mandlemi. Zalijte olivovým olejem a balzamikovým octem, osolte a opepřete podle chuti. Podávejte jako lehký letní salát.

Pokračování 4 / 7

Pečené meruňky na špejlích

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 10 minut

Ingredience:

  • 8 meruněk
  • budete potřebovat dřevěné špejle

Postup:

Meruňky rozkrojte na poloviny a vyjměte pecky. Napichujte meruňky na špejle. Grilujte 5 až 7 minut, dokud meruňky nezměknou a nezačnou karamelizovat. Podávejte teplé jako zdravou svačinku nebo dezert.

Pokračování 5 / 7

Grilované broskve se zmrzlinou

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 10 minut

Ingredience:

  • 4 broskve
  • vanilková zmrzlina
  • med

Postup:

Broskve rozkrojte na poloviny a vyjměte pecky. Grilujte je 5 až 7 minut, dokud nezměknou a nezačnou karamelizovat. Servírujte teplé broskve s kopečkem vanilkové zmrzliny a přelité medem. Podávejte ihned.

Pokračování 6 / 7

Grilované plátky ananasu s čerstvou mátou

Počet porcí: 6
Doba přípravy: 15 minut

Ingredience:

  • 1 ananas
  • čerstvé listy máty
  • med

Postup:

Ananas oloupejte a nakrájejte na plátky. Grilujte plátky ananasu 5 až 7 minut z každé strany, dokud nezískají zlatavou barvu. Podávejte ozdobené čerstvými lístky máty a přelité medem.

Pokračování 7 / 7

Grilovaný meloun

Počet porcí: 8
Doba přípravy: 10 minut

Ingredience:

  • 1 meloun

Postup:

Meloun nakrájejte na silnější plátky nebo trojúhelníčky. Grilujte 3 až 5 minut z každé strany, dokud nezačne lehce karamelizovat. Podávejte jako osvěžující přílohu nebo dezert.

Doporučujeme

Články odjinud