Nejlepší recepty z bedel: Ochutnejte je na víně, v omáčce, guláši nebo plněné!

22. 9. 2022
Vyrazila jste na houby, ale jediné, co nacházíte, jsou vysoké bedly? Poradíme vám, jak z nich připravit různá jídla, na nichž si výborně pochutnáte. Řízky z bedel a bedly na kmíně jsou vynikající klasika, zkusit ale musíte i bedly na víně, bedly plněné a v neposlední řadě i bedlový guláš a omáčku se smetanou.

Plněné bedly

Suroviny

mladší klobouky bedel
120 gramů tvrdého sýra
100 gramů šunky
2 vejce natvrdo
stroužek česneku
pažitka nebo petrželka
1 cibule
strouhanka
sůl a pepř
mletý kmín
další koření dle chuti
suroviny na trojobal
olej na smažení

Postup

Bedly nejprve důkladně očistíme a odstraníme nohy, jelikož pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat pouze kloboučky. Tak vevnitř vznikne dostatečný prostor pro nádivku. Poté si uděláme náplň. Do připravené mísy najemno nastrouháme tvrdý sýr a vejce uvařená natvrdo. Přidáme šunku a cibuli nasekané na drobné kousky a rozetřený česnek. Do náplně na závěr nasypeme pažitku či petrželku, osolíme ji, opepříme a pro chuť přidáme také mletý kmín nebo další koření (majoránku, oregano). Vše pak důkladně promícháme a zahustíme strouhankou, aby se nádivka dala dobře vkládat do připravených kloboučků. Jakmile bedly naplníme, obalíme je v mouce, vejci a strouhance. Poté je dozlatova osmažíme na oleji a podáváme třeba s bramborem nebo s čerstvou zeleninou.

NÁŠ TIP: Na jaké bedly si dát pozor? Podívejte se na video!

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Katalog zboží na Dámě Další zajímavé věci

Horoskopy

Společenský život vám svědčí i v podzimních dnech. Dalo by se říci, že se v říjnu dobře bavíte a tolik zábavy jste nezažily ani o prázdninách. Udržujte se v dobré kondici a nedávejte na…