Spousta lidí ji vnímá pouze jako omáčku k párkům nebo ke klobáse, ale to je věčná škoda. Její pikantní nakyslá chuť přímo vybízí k použití při vaření. Udělejte si doma domácí hořčici a dejte prostor vyniknout její chuti.
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Chcete-li mít i vy doma hořčici, která je na chlup stejná jako ty z obchodu, tedy sytě žluté barvy, přidejte špetku kurkumy. Ochutit ji na závěr můžete i medem, sušeným česnekm, estragonem nebo chilli. Recept najdete zde.
Gratinované brambory s hořčicí
Jednoduchá klasika, kterou si zamilujete. Pokud chcete hořčici zjemnit, promíchejte ji s trochou oleje. Ten jí navíc dodá zvláštní příchuť. Zajímavé jsou zejména oleje z ořechů a semen.
Recept najdete zde.
Králičí hřbet v hořčičné omáčce
Hořčice obsahuje cukr, kvůli kterému se lehce připaluje. Pokud je to možné, přidávejte ji až ke konci vaření. Když ji musíte přidat dříve, míchejte důkladně a ode dna.
Recept najdete zde.
Čočkový salát s hořčicí
S luštěninovými saláty ladí dobře dostupná dijonská hořčice. Má jemnou strukturu a je nakyslá, protože se do ní přidává ocet nebo víno. Díky zázvoru a chilli je tenhle salát i super ostrý.
Recept najdete zde.
Rajčatový koláč s ostrou hořčicí
Rajčata a hořčice. Možná to zní jako nezvyklá kombinace, ale zaručujeme, že jako domácí pizza chutná skvěle. Přidat si můžete i vlastní ingredience, například i trochu slaniny. My ale zvolily bezmasou kombinaci.
Recept najdete zde.
Vepřová panenka v hořčičné krustě
Tenhle recept hravě zvládnou i muži. Vepřová panenka, pepř a hořčice k sobě náramně pasují a navíc je tahle delikatesa hotová za pár desítek minut. Recept najdete zde.