Nejméně jsou plodné ženy s krevní skupinou 0, nejvíce s typem A

Nejméně jsou plodné ženy s krevní skupinou 0, nejvíce s typem A

Chlapci mající mnoho sester by se měli zaměřit na svou vizáž a vystupování. Krevní skupiny mohou ovlivňovat řadu vlastností člověka, podle všeho také míru plodnosti u žen. Z rozsáhlého výzkumu expertů na plodnost z Yaleské univerzity vyšlo najevo, že nejméně plodné ženy jsou ty s krevní skupinou 0, zatímco nejvyšší počet vajíček a nejplodnější bývají naopak ty s krevní skupinou A.

Podle bostonských lékařů by tak mohli v budoucnu zdravotníci majitelky krevní skupiny 0 upozorňovat na fakt, že by s těhotenstvím neměly otálet do vyššího věku, protože mohou mít větší problémy s početím než majitelky krevních skupin A, B a AB.

Týmu odborníků z Bostonu a New Yorku se přitom podařilo odhalit, že ženy s krevní skupinou 0 mají více folikul stimulačního hormonu FSH než ženy s krevní skupinou A. Tento hormon přitom zřejmě ovlivňuje počet vajíček, čím je ho více, tím jich mají ženy po třicítce naopak méně.

„Ženy s krevní skupinou 0 měly ve srovnání s ostatními typy krevních skupin dvakrát častěji hladinu FSH vyšší než 10. Zjistili jsme, že ženy s genem pro krevní skupinu A byly před tímto efektem chráněny,“ uvedl doktor Edward Nejat z New Yorku.

ČTĚTE TAKÉ:
Nesmrtelnost bílé košile!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud