Nejmenší domek na světě je na prodej!

Nejmenší domek na světě je na prodej!

Jde o domeček pouhých 210 cm široký, 14 metrů dlouhý a na trh jde za částku, která se rovná třem milionům Kč. Takzvaný "Little House" v kanadském Torontu je sice malý, ale za 98 let své existence si našel velký počet fanoušků. Ti pro něj dokonce zřídili webové stránky.

Jde o jeden z nejmenších obytných domů na světě: na ploše 29 metrů čtverečních má tři místnosti, v koupelně vanu běžné velikosti, vysoké stropy, malou zahrádku a dokonce i sklep.

Jak uvádí list Daily Mail, na příjezdové cestě se dokonce dají zaparkovat dvě auta. Makléři ho popsali jako "jedinečný dům, skvěle udržovaný a celkově v dobrém stavu".

Od chvíle, kdy se ocitl na trhu, se na domek v torontské čtvrti Little Italy už přišlo podívat přes čtyřicet lidí. Někteří dorazili čistě ze zvědavosti (například rodina se čtyřmi dětmi), jiní o něm vážně uvažují a jsou přesvědčeni, že by se z něj dal udělat skvělý mládenecký byteček.

"Zevnitř se dům zdá mnohem větší, než zvenku. Má plně vybavenou koupelnu, kuchyni a poměrně prostornou ložnici, v níž je dost místa, zvláště když se složí postel. Je to jedinečná příležitost," řekl o prodávaném domu realitní agent Antonion Nardi.

Doporučujeme

Články odjinud