Nejnovější metodou pro omlazení pleti obličeje je využití klientovy vlastní krevní plazmy

Nejnovější metodou pro omlazení pleti obličeje je využití klientovy vlastní krevní plazmy

Botulotoxinu a kyselině hyaluronové nedávno přibyla překvapivě účinná konkurence. Nejnovějším objevem pro omlazení pleti obličeje je klientova vlastní krevní plazma. Tato metoda je převratem v medicíně a v péči o pleť.

Při plazmaterapii se z plazmy použijí krevní destičky, které jsou v ní obsaženy. Postupuje se následovně: nejdříve se odebere krev, která projde tzv. centrifugací, během níž se počet krevních destiček v plazmě zvýší přibližně čtyřikrát. Poté se takto upravená látka vrátí zpět do organismu a z krevních destiček se uvolňují růstové faktory, jež v pleti stimulují tvorbu kolagenu a vytvářejí novou, omlazenou tkáň. Plazmaterapie využívá přirozenou regenerační schopnost organismu a v České republice se začala používat tento rok.

Největší předností této metody je, že se využívá vlastní krev klienta, a tím se minimalizují eventuální nežádoucí účinky. Velkou výhodou je též rychlé hojení a široké možnosti aplikace. Nejčastěji se provádí kombinace dvou metod: pokožka je ošetřena frakčním laserem a poté se nanese hedvábná tkanina napuštěná vaší upravenou plazmou. Plazma proniká drobnými otvůrky do pleti, kde růstové faktory aktivují vlastní kmenové buňky a pak se změní v buňky tkáně. Nové buňky se začnou normálně množit a růst, a tím vytvářejí novou, přirozeně omlazenou tkáň.

U plazmaterapie se na výsledek čeká několik týdnů, ale výsledný efekt je perfektní a trvalý. Díky vlastní upravené plazmě dochází k redukci jemných vrásek kolem očí či v oblasti čela nebo radiálních vrásek horního rtu. Z obohacené plazmy se vyrábějí též krémy, pleťové masky, které vám připraví přímo na zakázku. Bohužel se dá použít jen omezenou dobu, protože vitalita krevních destiček a růstového faktoru na vzduchu klesá. Tyto krémy vám aplikují na specializovaných klinikách a můžete je použít maximálně ještě tentýž den večer, poté účinky vyprchají.

Doporučuje se tuto metodu opakovat, a to u žen nad pětatřicet let věku 1x ročně, ty nad padesát pak 2x ročně. Po prvním sezení se totiž klientkám zdá, že nedošlo k výrazné změně, ale po několika týdnech jsou s efektem spokojené. Tato metoda je sice pomalejší, zato bezbolestná a trvalá.

ČTĚTE TAKÉ: MAMINKA.CZ - Web pro těhotné a maminky!


POJĎTE NAKUPOVAT DO BUTIKU NA DÁMA.CZ!

Doporučujeme

Články odjinud