Nejstarší Ind si nepamatuje jména svých manželek a dětí

Nejstarší Ind si nepamatuje jména svých manželek a dětí

Náčelník primitivního indického kmene Karumba má pravděpodobně sto dvacet let. Při dlouhém životě a plodnosti ho udržují různé byliny. I přes zázračné účinky výtažků a lektvarů si jeden z nejstarších lidí světa nepamatuje jména všech svých manželek a dětí.

Nejmladšímu potomkovi je přitom teprve jedenáct let. Mudda Moopan, král kmene Karumba, ho údajně počal ve svých sto devíti letech.

Dětí má Mudda značné množství a ztratil o jejich životě přehled. Sám ani netuší, kolik potomků se svými třiadvaceti ženami, z nichž si pamatuje jen šestnáct, vlastně zplodil. Zatímco ctěný náčelník kmene se považuje za více než sto dvacetiletého, jeho nejmladší a také poslední manželka má o devadesát roků méně.

O věku nepochybují jen členové kmene. Moopanovi věří i místní studenti, kteří provedli nedávno test na náčelníkových vlasech. Od vládce kmene Kuramba získali studenti několik vlasů, které odvezli do laboratoří v Kochhi University. Tam byl na základě molekulárních rozborů stanoven věk. Ačkoli nelze s určitostí říct, kolik přesně Moopanovi je, mohou vědci potvrdit, že se narodil ještě na konci devatenáctého století.

Starý náčelník se svěřil s tajemstvím, že za jeho požehnaným věkem a mužnou sílou stojí bylinná pasta. Její složení vládce odmítá prozradit. Prý se skládá z deseti druhů bylin a že náčelník ji pojídá třikrát denně. „Jednou za mnou přišla Angličanka a zůstala se mnou několik dní. Byla to špiónka a chtěla vyzvědět tajemství našich léčebných metod. Jednoho dne se bez rozloučení vypařila. Od té doby nikomu nevěřím.“

Místní odborníci mluví o Mudda Moopanovi jako o chodící pokladnici. Rozpozná údajně na tisíc léčivých a vzácných rostlin, jimiž dokáže přemoci jakoukoli chorobu. Své vzácné umění si však hodlá uchovat v naprosté tajnosti. (Plus)

Doporučujeme

Články odjinud