Nejstarší prostitutky obšťastnily 355 tisíc mužů. Po 50 letech „práce“ jdou do důchodu | Zdroj: Profimedia.cz

Zdroj: Profimedia.cz

Nejstarší prostitutky obšťastnily 355 tisíc mužů. Po 50 letech „práce“ jdou do důchodu

Dvojčata Louise a Martine Fokkensovy obšťastňovaly muže více než padesát let. Sexuálními službami udělaly dobře minimálně 355 tisícům pánů a v sedmdesáti letech se obě ženy rozhodly pověsit nejstarší lidské řemeslo na hřebík. Čtyřnásobná matka Louise pak britskému listu Daily Mirror svěřila, že jí artritida znemožňuje zaujmout při souloži polohy, které zvládala v minulosti.

Trojnásobná matka Martine však přiznává, že už o ni není takový zájem jako dřív. Ačkoli má stále pár pravidelných klientů, kupříkladu jeden muž dochází každý týden na sadomasochistické hrátky. „Nemůžu ho nechat být. Je to pro něho něco jako pravidelná nedělní mše v kostele,“ tvrdila Martine Fokkensová pro Daily Mirror.

Louise se prostitutkou stala už ve dvaceti. Důvod byl prostý. „Neměli jsme žádné peníze. Přátelé mého manžela mi řekli, že je to nejlepší způsob, jak si vydělat, tak jsme se rozhodli to zjistit. Bylo mi dvacet či jednadvacet, když jsem začala. Nejprve to byl problém pro naši mámu a našeho tátu, ale později jsme s tím normálně žili,“ svěřila Louise Fokkensová v britském televizním pořadu This Morning, kam přišla vyprávět se sestrou o jejich společné knize vzpomínek.

Klepněte pro větší obrázek

Martine pracuje jako prostitutka i v sedmdesáti letech. Klienta má dva až třikrát týdně. „Moje rodina mi řekla o sestře, když jsem v porodnici rodila první dítě. Nechtěla jsem tomu uvěřit, ale mluvily jsme o tom spolu a já jsem ji milovala, je to život,“ dodala Martine.

Sama začala v nevěstinci pracovat jako uklízečka, stále si ji však pletli se sestrou, a tak po dvou letech zkusila její řemeslo. „Pomohla jsem jí s prvním klientem, řekla jí, co musí udělat a co by dělat neměla,“ dodala Louise.

Během padesáti let v branži se zbavily pasáků a otevřely si vlastní nevěstinec. Ještě donedávna byly v amsterdamské čtvrti vyhlášenou dvojkou. „Dnes je to ale velmi odlišné. My jsme sedávaly v oknech oblečené, ony jsou dnes zcela nahé,“ dodává Louise Fokkensová.

Foto: Profimedia.cz

Doporučujeme

Články odjinud