Kameron Diaz Zdroj: Profimedia.cz

Kameron Diaz Zdroj: Profimedia.cz

Paris Hilton neuhlídala podpaží Zdroj: Profimedia.cz
Silný antiperspirant Dove maximum protection, od 139 Kč Zdroj: Profimedia.cz
Matující papírky, Sephora Zdroj: Profimedia.cz
Jednorázové samolepicí vlož proti pocení, www.kasa.cz, 609 Kč Zdroj: Profimedia.cz
20
Fotogalerie

Největší beauty omyly hvězd! Jak se jim můžete předejít?

I slavným se stane, že zrovna nemají svůj den, a nevypadají vždy jako ze škatulky. Když je ještě k tomu zachytí nějaký všetečný fotograf, trapas je na světě! Jak se vyhnout podobným faux-pas? Dozvíte se v našem článku...

Zpocené podpaždí

Je jen nepatrné množství šťastlivců, který tento trapný okamžik v životě nezažilo. Většina běžných smrtelníků, včetně stars, se ale setkali s velkými tmavými fleky v podpaždí, které jsou jako naschvál vidět hned a do dálky. Způsobeno to může být buď velkou nervozitou, zvýšenou teplotou vzduchu, nečekanou zvýšenou fyzickou aktivitou, nebo i špatnou kvalitou látky oděvu. Když ale jdete do společnosti, musíte na to myslet!

  • Co s tím?

Předejít se tomu dá speciálními „neviditelnými“ tričky, nebo vložkami proti pocení. Tyto vychytávky je ale možné použít v případě, že máte oděv poměrně uzavřený. Pokud plánujete mít odhaleno víc kůže, musíte se spolehnout na kvalitní antiperspirant.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Mastné vlasy

Ano, taky to nejspíš známe všichni – ráno se nám moc nechce vstávat, a říkáme si, že to naše hříva ještě zvládne a raději si přispíme. Věřte, že ve většině případů nezvládne. Bezcitně nás prozradí a my se pak musíme celý den schovávat po koutech. Efekt mastných vlasů ale nemusí být jen příznakem naší lenosti. Naopak, často se stává, že v záchvatu péče o sebe, na své prameny naneseme moc výživné masky a pořádně ji nevymyjeme, nebo to přeženeme s olejem, který sice má blahodárné účinky, ale může při předávkování nadělat paseku. V neposlední řadě tu je módní úprava „wet look“, která je dost obtížná a vyžaduje určitou zručnost i speciální produkty. Když se ale nepovede, je to horor.

Co s tím? Vždy mějte po ruce suchý šampón. Nejen, že vám zázračně odmastí vlasy, ale také přidá objem. Jen ho používejte z dostateční dálky a pořádně následně vlasy rozčešte. Nebojte se, že budou jak posypané moukou, dnes už je složení opravdu jiné a hlavně existují i odstíny pro brunetky. V případech, kdy se jedná o nepovedený styling, kvůli přebytku produktů, bohužel nezbývá nic jiného, než si hlavu znovu umýt.

Mastná tvář

Jsme zase u nechtěného lesku, ale tentokrát na tváři. Mastit se obličej může nejen ženám s mastnější pleti, ale i majitelkám smíšené i suché pleti. Stačí aby vám nesedl krém nebo make-up a bude to hned vidět. Ještě víc to pak vynikne pod reflektory světel a na fotografiích.

  • Co s tím?

Jestli víte, že máte sklony právě k tomuto problému, noste vždy v kabelce matující papírky. Obvykle je zapotřebí pouze jeden kousek, abyste se zas cítila sebejistě. Stačí jen opatrně přiložit na problematická místa (obvykle je to T zóna) a promnout. Nebojte se, můžete je s klidným srdcem použít i na make-up, ten zůstane na místě a zmizí jen mastnota.

Tuny transparentního pudru

Bezbarvý pudr, má bílou barvu a umí zázraky. Zafixuje make-up a není vidět. Nebo alespoň pokud si ho na obličej nenanesete kilo. Rozumíme, že se hvězdy chtějí pojistit proti mastnému lesku, ale vypadat, jako posypané moukou není východiskem. Toto je jeden z nejčastějších nešvarů na červeném koberci.

  • Co s tím?

Jděte na to s rozumem! Vždy, když si naberete pudr štětcem, oklepejte ho, aby se na tvář dostal jen potřebný minimum. Také kvalitní jemné štětce vám ušetří dost práce. Hlavně ale myslete na to, že před zrcadlem přebývající nános vůbec nemusíte vidět, stačí tedy jen jedná jemná vrstva!

Špatné obočí

Dnes se klade na obočí obrovský důraz. Je to jeden z nejdůležitějších prvků tváře, který jí dává její jedinečný výraz. Přednost se dává maximální přirozenosti – nemyslíme tím zarostlé a zanedbané duhy. Ale ani tence vytrhané čárky. Dnes je IN široké a výrazné obočí.

Co s tím? Pokud máte obočí dost husté od narození, tak stačí jen lehce domalovat „lysá“ místa a usměrnit fixačním gelem směrem nahoru. Jestli na tom nejste úplně nejlépe, o to větší úsilí věnujte výběru správné sady a také si ho domalujte. Nejpřirozeněji budou vypadat krátké tahy imitující chloupky. Dávejte si velký pozor na permanentní obočí a pokud nevidíte jinou možnost, dejte si záležet na výběru salónu a podívejte se na jejich předešlé práce.

Dáma.cz je na facebooku. Přidejte se k nám!

Doporučujeme

Články odjinud